1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Yiyeceklerin Küflenmesini Önlemek İçin Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken 8 Püf Noktası
Yiyeceklerin Küflenmesini Önlemek İçin Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken 8 Püf Noktası

Yiyeceklerin Küflenmesini Önlemek İçin Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken 8 Püf Noktası

A+A-

Oldukça can sıkıcı bir durum olan küf hele bir de yiyeceklerde ortaya çıkıyorsa daha da can sıkıcı bir hale gelebiliyor. Ama artık "ben onu yiyecektim ama daha"  diye üzülmek zorunda değilsiniz çünkü çok basit püf noktaları ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Daha uzun süre gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz daha uzun süre dayanan yiyecekler hakkında püf noktalarını bugün sizler için hazırladık. Bundan sonrasında çaresizce yiyeceklerin küflenmesini izlemek yerine bu yöntemleri deneyerek bir an önce uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Yiyeceklerin lezzetini onlar bitene kadar çıkartmak ve hem onların sağlığına hem kendi sağlığımızı korumak için püf noktaları yazımızda sizleri bekliyor...

Salçanın Küflenmesini Nasıl Önlersiniz?

Salçanın küflenmesini önlemek için yapmamız gereken şey aslında oldukça basit. Eğer salça kavanozundan bir miktar kullandıysanız üzerine zeytinyağı dökün ve kapağını yeniden kapatın. Bu sayede salçanız küflenmez ve siz de rahat bir şekilde tüketebilirsiniz.

Ekmeklerin Küflenmesini Nasıl Önlersiniz?

Evde en hızlı küflenen gıdalardan biri de ekmektir. Özellikle havalar sıcaksa ekmeğimizin bir günde bile küflendiğini görebilirsiniz. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız haftada bir defa ekmek kutusunu sirkeli su ile silin. Ekmek küflenmesini önlemenin diğer bir yolu ise ekmek kutusuna bir miktar su koymak.

Peynirlerin Küflenmesini Nasıl Önlersiniz?

Buzdolabına koymanıza rağmen peynirleriniz küfleniyorsa bunu da önlemenin yolları var. Bir kısmını tükettiğiniz peynirin açıkta kalan kısmını tereyağı sürerek küflenmesini önleyebilirsiniz. Yapacağınız bu işlem sonrasında peynirleriniz hem küflenmeyecek hem de kurumayacaktır.

Kaşar Peynirinin Küflenmesini Nasıl Önlersiniz?

Eğer peyniri nasıl koşar gibi bir peynir ve onun küflenmesini önlemek için parafinli kağıda sararak buzdolabında ya da dışarıda saklayabilirsiniz. Böylece peyniriniz daha uzun süre dayanacaktır.

Zeytinlerin Küflenmesini Nasıl Önlersiniz?

Eğer zeytinlerinizin de çok kısa süre içerisinde küflendiğini düşünüyor ve atmak zorunda kalıyorsanız yapmanız gereken şey oldukça basit. Zeytinleri sakladığınız kavanoz ya da kabın içerisine bir miktar zeytinyağı koyun ve her gün bu kabı çalkalamayı unutmayın. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var, kabın ağzına kadar zeytinyağı doldurmanız durumunda zeytinlerini çok yumuşak olabilir. Bu nedenle az miktarda zeytinyağı kullanmaya özen gösterin.

Turşuların Küflenmesini Önlemek İçin Ne Yapmalısınız?

Eğer turşularınızın da çok kısa süre içerisinde küflendiğinizi düşünüyor ve bitiremiyorsanız,  Daha hazırlık aşamasında içerisine elma dilimi ya da nohut ekleyebilirsiniz.

Reçellerin Küflenmesini Nasıl Önlersiniz?

Reçel kavanozunun kapağını hava almayacak bir şekilde kapatarak ters bir şekilde saklarsanız daha uzun süre dayandıkları ve küflenmediklerini görürsünüz. Ama unutmayın ki reçellerin küpe annesinin çok sayıda nedeni olabilir. Bu nedenle daha yapım aşamasındayken reçeli yeteri kadar kaynattığınız dan Emin olmalısınız. Ayrıca reçelin daha uzun süre dayanması için yapım aşamasında tahta kaşık kullanmalısınız.

Yeşil Soğan ve Sarımsakları Nasıl Saklamalısınız?

Yeşil soğan ve sarımsak gibi sebzeleri buzdolabına koyduğumuz zaman kısa süre sonra birbirine yapıştırma ve sulandığını görebilirsiniz. Bu durumu önlemek için yapmamız gereken şey cam bir kavanozun içine bir miktar su koyup içerisine soğan ve sarımsakları ekleyerek güneş gören yerlerde tutmak. Sarımsak ve soğan var bu sayede hem küflenmez hem de daha uzun süre kalır.

Dip Not: Buzdolabınızı ayda bir defa karbonatlı sirkeli su ile güzelce temizleyip durursanız yiyecekleriniz daha geç çürür ve küflenir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.