
Akıllı telefonlar 10 yıl öncesine göre çok fazla mesafe katetti ve bu yadsınamaz bir gerçek. İlk çıkan akıllı telefonları düşünürsek, günümüzde artık cihazlar çok daha fazla özellik sunuyor fakat sinyal güçlerinde hâlâ belli başlı problemler var.
Birçoğumuz zaman zaman düşük sinyal gücü ile karşılaşıyoruz, telefonun nasıl daha iyi çekmesi sağlanır diye merak ediyoruz. Bu gibi durumlarda telefonun sinyal gücünü arttırmak oldukça önemli. Aksi takdirde aramalarda cihaz hattan düşüyor, internet hızı yavaşlıyor, ses kalitesi azalıyor ve cızırtılar başlıyor, mesaj atarken takılmalar oluyor. Öyleyse telefonun sinyal gücü nasıl artar? Telefonun çekim gücü nasıl artar?
Telefonun Sinyal Gücünü Arttırma Yolları
Akıllı telefonlar günlük hayatımızın giderek daha önemli bir parçası hâline geliyor ve dolayısıyla düşük sinyal gücü de zaman zaman can sıkıcı olup üretkenliğmizi düşürüyor. Siz de hücresel veride yavaşlık ve telefonun çekmemesi gibi sorunlarla yüzleşiyorsanız, aşağıda sunacağımız 5 ipucuna mutlaka göz atın.
Kapak, Kılıf Gibi Dış Etkenleri Kaldırın
Telefonunuzda kapak ya da kılıf kullanmak ekstra koruma sağlıyor. Binlerce lira verdiğiniz cihazların zarar görmesini istemiyorsunuz, bunu biliyoruz. Fakat aynı zamanda kapak gibi dış malzemeler cihazın antenini engellediği için sinyal gücünü de zayıflatıyor. Özellikle kalın ve dayanıklı kılıflar buna yol açarken, telefonun çekmemesi sorunu yaşıyorsanız ve telefon şebeke yükseltme yolları arıyorsanız tekrar gözden geçirin deriz. En azından antenin açıkta kalmasına özen gösterin.
Akıllı Telefon ve Baz İstasyonu
Cep telefonunuz ve baz istasyonları arasındaki engelleri nasıl kaldırırsınız? Telefonumuz tüm sinyalini yakınlardaki baz istasyonlarından alıyor ve kulelerden gelen sinyaller yol boyunca çeşitli engellerle karşılaşıyor. Bu engeller de hâliyle sinyali zayıflatıyor ve size eriştiğinde çıkış noktasındaki kadar güçlü olmuyor.
- Pencere kenarında ya da açık bir alanda durun.
- Metalden yapılmış herhangi bir nesne ya da duvardan uzaklaşın.
- Akıllı telefonunuzu diğer elektronik ekipman ya da metal objelerden uzakta tutun.
Bataryanıza Dikkat Edin
Akıllı telefonlar bataryası düşük olduğunda tasarrufa geçer ve cihazın sinyal bulma işlemi de aynı zamanda batarya tüketir. Dolayısıyla akıllı telefonunuzun pili azladığında sinyal gücü de azalacaktır.
Bu gibi durumlarda yapmanız gereken şey ise gereksiz uygulamaları, Bluetooth’u, Wi-Fi’yi ve diğer kullanılmayan bağlantı seçeneklerini kapatmak olacaktır.
Yasaklı sitelere giriş için En İyi Chrome VPN’leri yazımıza göz attınız mı?
SIM Kartınızı Kontrol Edin
Bazen aniden çekim gücü düşer ve ne olduğunu bile anlayamayız. Eğer SIM kartınızda toz ya da başka türlü bir hasar varsa sinyal gücü de zayıflayacaktır çünkü kullandığımız hat doğrudan bağlantıyı etkiler.
Zaman zaman tozlar ne kadar önlem alırsak alalım telefonun içine girer. Bu gibi durumlarda tavsiyemiz SIM kartınızı çıkarıp temizlemeniz, ardından tekrar içine yerleştirmeniz olacaktır. Bu ufak ama etkili yöntem sinyal gücünü ciddi oranda artıracaktır.
Eğer bu da fayda etmezse ve SIM kartınız geri alınamaz bir hasar gördüyse tavsiyemiz yenisini almak olacaktır.
2G-3G’ye Geçin
Bazı bölgelerde 4G ağ için sinyal gücünün zayıfladığını görürüz. 4.5G ile devam etmesi için cihazı zorlarsak internette kopmalar, aramalarda hattın düşmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Böyle zamanlarda 3G’ye, hatta 2G’ye geçiş yaparsanız en azından geçici olarak rahatlarsınız.
Manuel yollarla hücresel veri türünü değiştirmek için cihazınızın Ayarlar menüsünden hücresel veri ayarlarına girin. Bu işlemi hem Android, hem de iOS işletim sistemli akıllı telefonlarda kolaylıkla yapmak mümkündür.
Sorunu çözemediniz mi? Bize yorum yoluyla bildirin ve sinyal gücünüzü artırmak için alternatif yöntemler arayalım.