
Çorum merkeze bağlı Üyük köyünde yaşayanlar, köyün yakınında bulunan taş ocağında dinamitle yapılan patlatmaların içme suyu kaynaklarına zarar verdiğini dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz konusu firmaya kendisinin izin verdiği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Yalan haber çetelerinin iş başında olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, bu haberleri uyduranların kurgu haberlerle siyaset yapma peşinde olduğunu dile getirdi.
Çorum merkeze bağlı ilk köyüne açılan taş ocağı nedeniyle içme sularının zarar gördüğünü söyleyen köylüler Vali Mustafa Çiftçi ile görüşmek için beklemeye başladı. Vali Yardımcısı Recep Yüksel bir süre sonra dışarıya çıkarak köylülerle görüştü. Daha önce söz konusu taş ocağının 4-5 defa mahkemelik olduğunu ancak mahkemenin işletme lehine sonuçlandığını belirten Yüksel, yine de bu konuyu ayrıntılı olarak araştıracaklarını söyledi.
Açıklama sırasında köylüler ile Vali Yardımcısı arasında tartışma çıkarken Veli Çiftçi’nin köye gelerek inceleme yapacağına öğrenen köylüler valilik binası önünden ayrıldı.
Talebiniz Detaylı Şekilde İncelenecektir
Köylülerin eyleminin ardından köye giden Vali Çiftçi, köylülerin Valilik önünde bir takım sorunları nedeniyle oturma eylemi yaptıklarını duyduğunu belirterek bu bölge ile ilgili geçmişte de gündeme gelen talepleri olduğunu ve bu taleplerin detaylı şekilde inceleneceği ne söyledi. İçişleri Bakanı’nın bu konuda talimatı olduğu yönünde yanlış bilgiler olduğunu söyleyen Vali Çiftçi, asla böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi. 7 ay önce Çorum’da göreve başladığını belirten Çiftçi, Taş ocağını işleten kişinin nereli olduğunun bir önemi olmadığını bu konuyla ilgili kendisinin içişleri bakanı ile herhangi bir görüşmesinin ve bulunmadığını söyledi. Köylülerle bir süre görüşen ve bilgi alan Çiftçi daha sonra köyden ayrıldı.
Soylu’dan Sert Tepki
Çorum’daki Taşocağı firmasına kendisinin bizzat izin verdiği iddialarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tepki gösterdi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Süleyman Soylu kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını yalan haber çetelerinin iş başında olduğunu söyledi.