Sandal Ağacı Yağının Beyin Ve Vücut Sağlığı İçin Faydaları

Sandal ağacı yağı nedir? Sandal ağacı yağının faydaları nelerdir? Sandal ağacı yağı nasıl kullanılır ve ne işe yarar? Merak ettiğiniz soruların yanıtı yazımızda sizleri bekliyor...
Yorum Yap
5 dk okuma süresi
3 Mart 2019

Konuyu Oyla!

Yorum Yap

Günlük yaşamınızda sakinlik ve daha fazla zihinsel netlik anlamında bir artış mı arıyorsunuz? Birçok kişi strese maruz kalıyor ve birçok günlük taleple bunalıyor. Sandal ağacı yağı, kapsamlı tedavi avantajları nedeniyle kullanıcıların daha fazla netlik ve sakinlik elde etmelerine yardımcı olur. Bu özel uçucu yağın mükemmel bir kokusu yoktur ancak sandal ağacı genel olarak sağlıklı olma ve zihinsel sağlık üzerinde etkili olan birçok iyileştirici özellik barındırır.

Sandal Ağacı Esansiyel Yağı Nedir?

Sandal ağacı yağı, odunsu ve tatlı kokusuyla bilinir. Tütsü, parfüm, kozmetik ve tıraş sonrası gibi ürünler için sık sık baz olarak kullanılır. Ayrıca diğer yağlarla kolayca karışır. Geleneksel olarak, sandal ağacı yağı Hindistan ve diğer Doğu ülkelerinde dini geleneklerin bir parçasıdır. Sandal ağacının kendisi kutsal kabul edilir. Ağaç, düğünler ve doğumlar dâhil olmak üzere çeşitli dini törenlerde kullanılır. Sandal ağacı yağı bugün piyasada bulunan en pahalı uçucu yağlardan biridir. En yüksek kalite sandal ağacı Santalum albümü olarak bilinen Hint çeşididir. Hawaii ve Avustralya da sandal ağacı üretir, ancak Hint çeşitleriyle aynı kalitede ve saflıkta olduğu düşünülmez.

Bu esansiyel yağdan en fazla faydayı alabilmek için sandal ağacı ağacının kökleri toplanmadan en az 40-80 yıl önce büyümesi gerekir. Daha yaşlı, daha olgun bir sandal ağacı, genellikle daha güçlü bir kokuya sahip esansiyel bir yağ üretir. Buhar damıtma veya CO2 ekstraksiyonunun kullanılması, yağı olgun köklerden alır. Buhar damıtma, sandal ağacı gibi yağları bu kadar harika yapan birçok bileşiği öldürebilen ısı kullanır. CO2 ile ekstre edilmiş yağ kullanın, bu mümkün olduğu kadar az ısıyla ekstrakte edildiği anlamına gelir. Sandal yağı, iki ana aktif bileşen içerir: alfa ve beta santalol. Bu moleküller sandal ağacıyla ilişkili güçlü bir koku üretir. Alfa-santalol özellikle çoklu sağlık yararları için değerlendirilmiştir. Bu faydaların bazıları, hayvan deneklerinde kan glukoz kontrolünün iyileştirilmesini, iltihabın azaltılmasını ve cilt kanseri proliferasyonunun azaltılmasına yardımcı olmayı içerir.

Sandal ağacı yağının yararları çoktur, ancak özellikle dikkat çeken birkaçı var. Şimdi bunlara bir göz atalım!

Sandal Ağacı Esansiyel Yağının Faydaları

Sandal ağacı yağının faydaları şu şekildedir;

Zihinsel açıklık

Sandal ağacının yararlarından biri, aromaterapide veya bir koku olarak kullanıldığında zihinsel berraklığı arttırmasıdır. Bu yüzden genellikle meditasyon, dua veya diğer manevi ritüellerde kullanılır. Uluslararası Planta Medica dergisinde yayınlanan bir çalışmada, sandal ağacı yağının dikkat ve uyarılma düzeylerine etkisi değerlendirildi. Araştırmacılar, sandal ağacı ana bileşiği olan alfa-santalol’ün, yüksek dikkat ve ruh hali gösterdiğini ortaya çıkardı.

Rahatlatıcı ve sakinleştirici

Lavanta ve papatya ile birlikte, sandal ağacı genellikle kaygı, stres ve depresyonu gidermek için aromaterapide kullanılan temel yağlardan biridir. Klinik Uygulamalarda Tamamlayıcı Terapiler Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmada, anlık bakım alan hastaların, sandal ağacı almayan hastalara kıyasla, daha rahat ve daha az endişeli oldukları görülmüştür.

Doğal afrodizyak

Doğal tıbbı uygulayıcıları geleneksel olarak sandal ağacını afrodizyak olarak kullanırlar. Cinsel arzuyu artırabilen doğal bir madde olduğundan, sandal ağacı libidoyu arttırmaya yardımcı olur ve erkeklere iktidarsızlık konusunda yardımcı olabilir. Sandal yağı doğal bir afrodizyak olarak kullanmak için masaj yağına veya topikal losyona bir kaç damla eklemeyi deneyebilirsiniz.

Sıkılaştırıcı

Sandal ağacı hafif bir büzücüdür, yani yumuşak dokularımızda diş etleri ve cilt gibi küçük kasılmalara neden olabilir. Birçok tıraş sonrası tıraş makinesi ve yüz toniği, cildi yatıştırmaya, sıkılaştırmaya ve temizlemeye yardımcı olmak için birincil bileşenlerinden biri olarak sandal ağacı kullanır. Doğal vücut bakım ürünlerinizden büzücü bir etki arıyorsanız, losyonlarınıza birkaç damla sandal ağacı yağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca birçok insan sivilce ve koyu lekelerle savaşmak için sandal ağacı yağı kullanır.

Anti-viral ve antiseptik

Sandal ağacı mükemmel bir anti-viral ajandır. Yüzeysel yaralar, sivilce ve siğiller gibi hafif cilt tahrişinden kaynaklanan iltihabın azaltılmasını sağlar.. Doğrudan cilde uygulamadan önce yağı her zaman küçük bir alanda test ettiğinizden emin olun veya önce taşıyıcı yağla karıştırın. Boğaz ağrınız varsa, birkaç damla anti-viral sandal ağacı yağı eklenmiş bir bardak su ile gargara yapabilirsiniz.

Anti-inflamatuar

Sandal ağacı, böcek ısırmaları, temas tahrişleri veya diğer cilt rahatsızlıkları gibi hafif iltihaptan kurtulma sağlayabilen bir anti-enflamatuar ajandır. 2014 yılında yapılan bir araştırma, sandal ağacındaki aktif bileşiklerin sitokin adı verilen vücuttaki inflamasyon belirteçlerini azaltabildiğini buldu. Bu aktif bileşiklerin, NSAID ilaçları ile benzer şekilde etki gösterdiğine, eksi potansiyel yan etkilere sahip olduğuna inanılmaktadır.

Balgam söktürücü

Sandal ağacı yağı, soğuk algınlığı ve öksürüklerin doğal tedavisinde yardımcı olabilecek mükemmel bir balgam söktürücüdür. Bir dokuya veya liflere birkaç damla ekleyin ve bir öksürüğün şiddetini ve süresini azaltmaya yardımcı olmak için nefes alın.

Yaşlanmayı Geciktirir

Sandal ağacı, serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltmaya yardımcı olabilecek, yaşlanmayı geciktiren antioksidanlar ile yüklüdür. Aynı zamanda doğal bir anti-enflamatuardır. 2017’de yayınlanan bilimsel bir incelemeye göre, klinik çalışmalar sandal ağacı yağının akne, egzama, sedef hastalığı ve siğil tedavisinde doğal olarak iyileştirme kabiliyetini ortaya koymaktadır. Kokusuz bir losyona beş damla sandal yağı ekleyip, doğal yaşlanma karşıtı faydalar veya sivilcenin ve diğer küçük cilt sorunlarının tedavisinde yardımcı olmak için doğrudan yüzünüze uygulamayı deneyin.

Anti-kanser etkileri

Bir denek hayvanı kullanan çalışmalar, sandal ağacı yağının ve onun aktif bileşeni olan alfa-santalolün kemopreventif ajanlar olarak etki ettiğini göstermektedir. Yüzde beş sandal ağacı yağı içeren bir topikal uygulama, eski deneklerde kimyasal olarak indüklenen cilt kanseri üzerinde kemopreventif etkiler göstermektedir.

 

İÇERİĞİ KAYNAK GÖSTEREREK SİTENİZDE YAYINLAYABİLİRSİNİZ! UNUTMAYIN BÜYÜK SİTE OLMANIZ İÇERİĞİ İZİNSİZ ALMANIZ ANLAMINA GELMİYOR
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

Hakkımızda

Aktuelbilgiler.com ziyaretçiler için hazırlanmış bilgi sitesi olup, nitelikli bilgiler sunmayı hedefleyen bir oluşumdur.
Sitemiz genel olarak geniş bir arşiv oluşturmak maksadı ile yayın hayatına başlayıp bilinenleri daha da detaylarına inerek son kullanıcıya ulaştırmayı hedeflemektedir.

Sitemiz basın ahlak ilkelerine uymaya söz vermiştir. devamını oku

Aktüel Bilgiler © 2018 Tüm Hakları Saklıdır Gizlilik Politikası | Hakkımızda | Künye | İletişim