Nedir?

Rezene Çayı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Bugüne kadar birçok bitki çayı içmiş olabilirsiniz. Ama henüz rezene çayı ile tanışmadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. Biz size, onun hakkında bildiğimiz, öğrendiğimiz ne varsa anlatacağız. Zaten yazımızı okuduktan sonra Rezene çayı, favori bitki çaylarınız arasına girecek bundan da eminiz. O halde daha fazla lafı uzatmayalım ve hemen bu şahane çay ile sizi tanıştıralım.

Rezene Çayı Nedir?

Kokusu hafif kekin olan ve tadı da dereotunu andıran Rezene, maydanozgiller ailesinden bir bitki. Bu bitkinin hem yaprakları tüketiliyor, hem de kabuklu tohumları toplanıp kurutularak baharat haline getirilebiliyor. En çok Orta Doğu ve Hint Mutfağında kullanıldığını söyleyebiliriz. İşte baharat olarak kullanılan bu tohumlardan bir de çay elde ediliyor. İşte bildiğimiz rezene çayı diyebiliriz. Taze olarak almak isterseniz de rezeneyi büyük market ve aktarlarda kolayca bulabilirsiniz.

Rezene çayı deyip geçmeyin, o tam anlamı ile bir mucize ve bu mucizeler sadece bir bardağın içine sığıyor. O halde biz neden o mucizelerden yararlanmayalım ki? Hemen malzemeleri hazırlayın, tarife geçiyoruz. Faydalarını ikiye katlamak için birkaç malzemeyi daha içine ekleyeceğiz. Hadi, hazırlanın ve başlayalım…

Rezene Çayı Nasıl Yapılır?

1 çay kaşığı kadar doğal rezene baharatı size yetecek. Küçük bir çaydanlık ya da tencerenin içine 1,5 su bardağı kadar suyu alın ve 1 tatlı kaşığı kadar rezeneyi bu suya ekleyin. Daha sonra da ocağı kısın ve bırakın kaynasın. İyice kaynadıktan sonra, rezene baharatının bütün aroması suya geçecektir. Bu aşamada tencereyi ocaktan alın ve birkaç dakika dinlenmesini bekleyin. Dinlendirdikten sonra da süzgeç yardımı ile suyun içinden rezeneleri alın ve kalan kısmı bardağa dökerek tüketin.

Bu kadar kolay hazırlanan rezene çayı, kelimenin tam anlamı ile bir şifa kaynağı. Fakat size bu şifa yetmiyorsa, biraz daha arttırmak için çayın içine birkaç dilim limon atabilir ya da kaynarken küçük bir parça zencefili ekleyebilirsiniz. Hem tadını güzelleştirmek, hem de kokusunu gidermek için ise çubuk tarçın ya da yıldız anason ekleyebilirsiniz. Tadı biraz buruk olacak ve ilk aşamada içmekte biraz zorlanacaksınız. İsterseniz alışana kadar tatlandırıcı olarak doğal bal ilave edebilirsiniz.

Rezene Çayının Faydaları

Baştan beri rezene çayı için bir mucize diyoruz. Bu kadar büyük konuştuk, o halde gelelim Rezene Çayının Faydaları neler sorusunun yanıtına.

Tek bir fincanı ile mide ekşimeleri ve mide yanmalarına çözüm oluyor. Spazma, gastrit ve reflü hastalıklarının şikayetlerine iyi geliyor.

Libidoyu arttırıyor. Kadınlarda östrojen hormonun sağlıklı şekilde salgılanmasını sağlıyor.

Regl sancılarını azaltıyor, çünkü rahim kasılmalarını engelleyen özelliği var.

Yeni anneler için de tam bir mucize, çünkü sütü arttırıyor. Yeni doğum yapan anneler günde bir bardak içerse, sütleri daha çok artar.

Huzursuz bağırsak sendromu hastalığının tedavisinde birebir, çünkü bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlıyor. Bu hastalığın etkilerinin azaltılması için hem çayını hem de tohumunu tüketebilirsiniz. Kolik tedavisi için de rezene çayı tercih edebilirsiniz.

Bebeklerde yaşanan kabızlık sorunu için de kullanılabilen rezene çayı sayesinde bebekler daha rahat uykuya dalar. Fakat, rezene çayını bebeklerde kullanmadan önce mutlaka doktora danışmakta yarar vardır.

Düzenli olarak rezene çayı tüketip, aynı zamanda sağlıklı beslenme ile de desteklerseniz yağ yakımınız hızlanır ve daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Bağışıklık sistemini düzenleyen rezene çayı, kan akışını düzenler ve kış hastalıklarına karşı koruyucudur.

Doğal bir ağrı kesici olan rezene çayı, diş ve baş ağrılarını azaltır.

Sakinleştirici özelliği olan rezene çayı, uykuya daha kolay dalmanızı da sağlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu