
Renk Terapisi Ne Tür Sorunların Tedavisinde Kullanılır?
Renk terapisi, renklerin enerjilerini kullanarak şifalandırma işlemidir. Kromaterapi olarak da bilinen bu yöntem alternatif tedavi yöntemidir. Bedensel ve zihinsel hastalıkların iyileştirilmesinde kullanılır. Uygulamanın en büyük avantajı ise etkisinin kısa sürede görülebilmesidir.
Renk terapisi nedir?
Güneşten gelen elektromanyetik enerjiler, doğadaki her tür canlı için yaşam kaynağıdır. Gereken ışık miktarını alamayan canlılarsa, kendilerini sağlık açısından iyi hissetmezler. Renk terapisi, zihinde ve bedende oluşan aksaklıkların, renklerin enerjisi sayesinde tedavi edilmesidir. Böylece metabolizma üzerinde enerji bakımından denge sağlanır. Uygulama aslında çakra ile bağlantılı olarak yapılmaktadır. Her çakra kendine özel bir renk ile çalışmaktadır. Bunlar;
- Kök çakra: Kırmızı
- Sakral çakra: Turuncu
- Solar çakra: Sarı
- Kalp çakra: Yeşil
- Boğaz çakra: Mavi
- Alın çakra: Çivit
- Taç çakra: Mor
Renk terapisi nasıl uygulanır?
Renk terapisi uygulamasında, ilk etapta vücut için doğru rengin seçilmesi önem taşımaktadır. Kromoterapi tedavisine göre, rahatsızlığın nedeni metabolizmadaki bir renk eksikliğinden kaynaklanır. Tedavi boyunca, vücuda ışık tedavisi uygulanır. Böylece, bozulan dengenin düzeltilmesi sağlanır. Hastalar, ışık banyosu yaparak, tedavinin etkisini arttırabilirler. Depresyon hastaları, yüksek enerji verme özelliğine sahip kırmızı ya da turuncu renkli giysiler giyebilir. Bunun yanı sıra, kişi, evde bulunan mobilyaları ve duvar renklerini de kendine göre düzenleyebilir. Bu sayede, renk terapisi uygulamasının etkisi de arttırılmış olur. Bununla birlikte, vücudun enerji dengesinin düzenlenmesinde, müziğinde önemi büyüktür. Yapılan tedavi süresi boyunca, kişiye rahatlatıcı müzikler dinlemesi önerilmektedir. Bu sayede, auranın dengelenme süreci daha hızlı olmaktadır. Renk tedavisi uygulamasının daha farklı yöntemleri de vardır. Uygulamanın tamamen etkili olması için, konusunda uzman renk terapisti ile çalışılabilir.
Ancak, bu tedavi yönteminin alternatif bir uygulama olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden, kişi herhangi bir rahatsızlık hissettiğinde, tanı ve teşhis için, mutlaka konusunda uzman bir hekime gitmelidir.
[su_accordion][su_spoiler title="KAYNAKLAR" open="no" style="default" icon="plus" anchor="Kaynaklar" class=""]
- www.alternatifterapi.com
- www.renkbilim.com[/su_spoiler] [/su_accordion]
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.