
Pilavın Dibi Tutarsa Ne Yapılır?
İyi pilav yapan, bütün yemekleri iyi yapar derler? Peki ya pilavın dibi tutarsa? Dibi tutan pilav yenir mi? Pilavın Dibi Tutarsa Ne Yapılır?
Tane tane pilav yapmak, gerçekten de yetenek isteyen bir iş. Herkes o ayarı tutturamaz, lapa yapan da olur sert bırakan da… Daha sonra sizlere lapa pilavı değerlendirmenin, sert pilavı kurtarmanın, tane tane pilav yapmanın sırlarını vereceğiz. Ama bugün gelin hep birlikte ''Pilavın dibi tutarsa ne yapılır?” sorusunun yanıtına bakalım.
Not almaya hazır olun! Bu yazımızı okuduktan sonra bir daha hiç pilavın dibi tutmayacak. Hadi başlayalım…
Pilavı Dibi Neden Tutar?
Kaliteli bir pirinç, yanmaz yapışmaz pilav tavası, doğru oranda su ve eşit miktarda yayılan bir ateş mükemmel bir pilav yapmak için gerekli olan şeyler. Fakat, bunlara sahip olsanız bile bazen sorunlar yaşayabilir ve pilavın dibini tutturabilirsiniz. Siz yine de bu malzemeleri doğru kullanın ve özellikle suyu iyi ayarlayın. Suyu az kullanmanız durumunda pirinçleriniz diri kalabilir, fazla kullanmanız durumunda ise lapa olabilir. Eğer pirinç pişmek için yeterli su bulamazsa dibi tutar, ortaya da yanık kokusu ve kötü bir tat çıkar. Pilavın dibinin tutmasının diğer bir nedeni ise hatalı tava ve tencere kullanmaktır. Pilav yaparken mutlaka yapıştırmayan tava ya da tencereler kullanmalısınız. Bu ve bunun gibi daha bir çok etkenden dolayı pilavınız yapışabilir, dibi tutabilir. Fakat, dibi tuttu diye hemen pilavı gözden çıkarmayın. Hadi gelin, dibi tutan pilav nasıl kurtarılır ona bakalım…
Pilavın Dibi Tutarsa Ne Yapılır?
Herhangi bir sebeple işler yolunda gitmedi ve pilavınızın dibi tuttu. Bu durumda ne yapacaksınız? Zaten dibi tutan pilavdan hoş olmayan bir koku yayılacaktır. Bunu anladığınız anda pilav tenceresini ocaktan alın. Hemen atmayın, çünkü hala o pilavı yiyebilirsiniz. Pilavınızın içerisine bir dilim ekmek atın ve ardından demlenmeye bırakın. Attığınız ekmek, pilavda oluşan yanık kokusunu alacak ve daha leziz olmasını sağlayacaktır.
İş işten geçtikten, demlendikten sonra pilavın dibinin tuttuğunu fark etmeniz durumunda ya geç kalmış sayılmazsınız. Yine tencerenin ya da tavanın içerisine bir dilim ekmek atarak kapağı kapatın ve bu şekilde birkaç dakika bekleyin. Yine ekmek yanık kokusunu alarak pilavı yenebilecek duruma getirecektir.
Ekmek dilimi bir süre tencerenin içerisinde beklesin ve ekmeği alın. Servis yaparken pilavı karıştırmayın. Bu sayede yanık kısımlar yeniden üste çıkmayacaktır. Artık pilavınız hiç dibi tutmamış gibi, afiyetle tüketebilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.