Haber

O Bir Şifa Kaynağı: Adım Adım Evde Aloe Vera Yetiştirme

Aloe vera, yanık tedavisinde, güneş nedeniyle oluşan lekelerin tedavisinde, sivilcelerin hızla iyileşmesinde oldukça faydalı bir bitki. Eğer aloe vera bitkisi jelinin en doğalından faydalanmak istiyorsanız evde aloe vera yetiştirmek en doğru seçenek olacak. Ama bu bitkiyi nasıl yetiştireceğinizi bilmiyorsanız şu anda en doğru yerdesiniz.

Evde aloe vera yetiştirmek hakkında her şey bu yazıda sizleri bekliyor. Nasıl sulayacağınızı, saksısını nasıl değiştireceğinizi aloe vera bakımı nasıl yapılır adım adım anlattığımız bu yazıda bulabilirsiniz. O halde daha fazla sözü uzatmayalım ve hemen başlayalım.

Aloe Vera Nedir?

Halk arasında sarısabır ismi ile de tanınan aloe vera hem şık görünümü hem de faydaları ile çok dikkat çekiyor. Evinde çiçek yetiştirmeyi seven hemen Hemen herkesin tercih ettiği güzeller güzeli bu bitki sivri uçlu dolgun ve uzun mu yapraklarının içerisindeki gelirse yapısı ile dikkat çekiyor. Aslında Aloe verayı bu kadar popüler yapan şey de bu jel. Şu anda piyasada bulunan birçok şampuan, krem ve sabun gibi Kişisel bakım ürünlerini içinde aloe vera jeli bulunduğu bilmiyor. Özellikle cilt Sağlığına çok etki eden bir özelliği olan mineral ve vitamin bakımından zengin aloa vera jelinin içerisinde 20 farklı mineral, 12 farklı vitamin ve 18 fazla aminoasit bulunuyor. Aloe vera jeli faydaları ortaya çıkınca onu yetiştiren sayısı da her geçen gün artıyor. İşte tam da bu yüzden sizler için aloe vera evde nasıl yetiştirilir sorusunun yanıtını verelim dedik.

Aloe Vera Bakımı Nasıl Yapılır?

Toprak Seçimi:

Aloe vera bakımı için öncelikle toprak seçimi ile işe başlamanız gerekiyor. Bu bitki organik maddeler bakımından zengin, geçirgen yapılır ve humuslu topraklarda çok daha kolay yetişiyor. Bu toprağa çiçekçilerden ve yapı marketlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Gün Işığı ve Ortam:

Onu evinizin her zaman güneş alan aydınlık mekanlarına koymanız da yarar var çünkü bu ortamı çok seviyor.  Özellikle yapraklarını gün ışığının geldiği yöne doğru koyarsanız ve ara sıra saksıyı kendi çevresinde görürseniz her yanı eşit olarak uzar. Eksi 7 dereceleri kadar dayanan bu mucize bitki soğuk havalara karşı tek dayanıklı değil yine oda sıcaklığı en az 10 15 derecelerde olmalı. Aloe vera bitkisini ciddi rüzgar akımlarından da mutlaka korumalısınız.

Sulama:

Bakımı oldukça kolay bir bitki olan aloe vera sulama konusunda da sizleri çok yormuyor. Her gün sulanmayı istemeyen bu bitkiyi fazla sulamanın durumunda köklerinde çürüme görülebiliyor.  Bu nedenle sulama yapmadan önce mutlaka toprağınız kontrol edin ve kurulmuş olup olmadığını görün.  aloe vera sulama işlemi sırasında mutlaka Her gün aynı saatleri seçmeye dikkat edin. Bu bitkiyi kış aylarında Haftada bir gün gelip bir kullanmanız yeterli iken yaz aylarında Haftada 2 defa ya da günaşırı kullanmanızda yarar var. Ne zaman kullanmamız gerektiğini toprağa kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sulama yaparken su ve yaprakları temas etmemesine de dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer yapraklarını Islatırsanız bitkiniz hızlı bir şekilde çürüyebilir.

Saksı Seçimi ve Değişimi:

Altında delikler ve fazla suyun atacağı bir tablo bulunan, drenajlı bir farklı içerisinde aloe vera bitkisini kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Aloe Vera bitkisi başta da belirttiğimiz gibi sizi çok zor olmayan bitki parçasını ve toprağını yılda bir kez değiştirmeniz yeterli olacak. Bu değiştirme işlemini İlkbahar aylarında ve özellikle de Nisan ayında yapabilirsiniz. Aloe vera bitkisinin şarkısını değiştirirken mevcut şarkısının boyutundan sadece bir numara büyük saksı tercih edebilirsiniz.

Aloe Vera Nasıl Çoğaltılır?

Evde saksı içerisinde yetiştirdiğiniz birçok bitki gibi aloe vera bitkisini de kökten ayırma yöntemi ile çoğaltabilirsiniz. Uzun zamandan beri yetiştirdiğiniz Aloe Vera bitkisi varsa saksının dibindeki köklerden yükselmeye başlayan yeni bir filizi alabilir toprak ve saksı değişimi geldiğinde başka bir saksıya dikebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu