
Sanat dünyasının sivri dilli çocuğu olarak bilinen Nihat Doğan 13 Şubat 1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Nihat Doğan 11 yaşında babasını kaybetmiştir. Sanatçının doğum yeri İstanbul olsa da aslen Muşlu bir ailenin evladı’dır ve Muş’un tanınan aşiretlerinden olan Batıkan aşiretindendir. Lise hayatını Avcılarda tamamlayan Doğan daha sonra Avcılarda bulunan bir çay bahçesinde sanat dünyasına adım atmadan önce amatör olarak şarkı söylemeye başlamıştır.
Sanatçı profesyonel müzik kariyerine ilk olarak 1994 yılında adım atmış ve “Kırdın Kalbimi” adlı parçasıyla sanat hayatına başlamıştır. O yıllarda daha çok Türk Halk Müziği eselerini okumuştur. Daha sonra sırasıyla 1996 yılında “Ayrılık Acı Birşey” ve 1998 yılında “Anlamıyorlar” adlı eserleri seslendirmiştir. 2000 yılında “Dayan Yüreğim” ve 2001 yılında “Züleyha” adlı eserleri seslendiren Nihat Doğan 2005 yılında çıkardığı “Bitanesinden Bitanesine” adlı şarkı ile herkesin dilinde yer bulmuş ve o dönem Seda Sayan ile yaşadığı aşk ile gündeme gelmiştir.
Bu birliktelik uzun bir süre devam etmiş hatta Nihat Doğan ve Seda Sayan nişanlanmış uzun bir süre Doğan bu ilişki ile adından söz ettirmiştir. Seda sayan ile televizyon dünyası ve magazinde kendine iyi bir yer elde eden Nihat Doğan zaman zaman yaptığı açıklamalar ile gündemden düşmemiştir. Doğan bu süreçte Seda Sayan ile ayrılmış ve 2011 yılında Acun Ilıcalı tarafından sunulan Survivor Ünlüler-Gönüllüler adlı yarışmaya katılmıştır.
Nihat Doğan 2011 Survivor
Yarışma ile birlikte yeniden gündeme gelmeye başlayan Nihat Doğan burada söylediği sözler ile de dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştır. Halk arasında “Nihat Doğan Felsefesi” oluşmuş söylediği sözler dilden dile dolanır olmuştur. Tabi bununla birlikte söylediği sözler sosyal medya içinde iyi bir kaynak olmaya başlamıştır. Son olarak yarışma sırasında diğer bir yarışmacı Pascal Nouma ile yaptığı kavga ile gündeme gelen Nihat Doğan bu kavga sonrası Nouma’nın yarışmadan diskalifiye olmasını sağlamıştır.
Yarışmada başarılı bir performans sergileyen Nihat Doğan finale kalma başarısı kazanmış finalin kazananı Derya Büyükuncu olmuştur. Finalde survivoru kaybeden Nihat Doğan 2015 yılında düzenlenen All Star yarışmasına katılacağı duyurulsa da bu sırada Özgecan Arslan hakkında söylediği sözler nedeniyle toplumda infial yaratmış ve yarışmaya katılmadan diskalifiye edilmiştir. 2015 yılında vahşice katledilen Özgecan Arslan için söylediği “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız.” dedi ve halktan büyük tepki aldı. Bu gelişmenin ardından Acun Ilıcalı, Nihat Doğan’ı Survivor All-Star 2015’den daha katılmadan diskalifiye etti.
Nihat Doğan Söylemezsem Olmaz’da!
Nihat Doğan 2017 yılında bu defa Beyaz Tv ekranlarında sabah kuşağında yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” adlı program ile karşımıza çıktı. Gündemdeki olaylar, magazin gibi konuların işlendiği program Nihat Doğan, Bircan İpek ve Ömür Varol sunumuyla başladı. Daha sonra Doğan bu defa Ömür Varol ile yaptığı kavga ile gündeme geldi. İkilinin programda yaşanan bir tartışmanın ardından yumruk yumruğa kavga ettiği ortaya çıktı. Olayın hemen sonrasında Ömür Varol, söylemezsem olmaz programındaki yerini İlkay Buharalı’ya bıraktı.
Nihat Doğan, İlkay Buhara ve Bircan İpekli Söylemezsem Olmaz sabah kuşağında en çok izlenen programlardan oldu. Programda işlenen konular Nihat Doğan’ın toplumsal olaylara gösterdiği tepkiler yine çok fazla gündeme geldi ve bu sefer tepki yerine takdir almaya başladı. Son dönemlerde programdaki çıkışları ile sıkça gündeme gelmeye başlayan Nihat Doğan 2015 yılında yaşanan olay sonrası katılamadığı Survivor programına 2018 yılında Acun Ilıcalı tarafından davet edildi.
Nihat Doğan Survivor 2018 Kadrosunda
Sivri dili, gösterdiği tepkileri ile gündemden düşmeyen Nihat Doğan Survivor 2018’de izleyicilerin karşısında olacak. Tv8 ekranlarında Acun Ilıcalı sunumuyla yapılacak Survivor 2018 All Star’da yarışmaya hak kazanan Nihat Doğan 2011 yılında finalde kaybettiği yarışmayı bu defa kazanacağına emin gibi görünüyor.
Nihat Doğan’ın Survivor 2018 Tweeti
Nihat Doğan Kimdir? Nereli Kaç Yaşında ve Albümleri nedir gibi sorularınızın cevabını içeren yazımızın son kısmında Doğan’ın felsefik sözlerini ve şimdiye kadar yaptığı albümler katıldığı programları sunuyoruz.
Stüdyo Albümleri:
- 1995: Kırdın Kalbimi
- 1996: Ayrılık Acı Birşey
- 1998: Anlamıyorlar
- 2000: Dayan Yüreğim
- 2001: Züleyha
- 2002: Zor Gelir
- 2004: Seve Seve
- 2005: Bitanesinden Bitanesine
- 2007: Allah belanı versin
- 2009: 1071
Programları
- Söylemezsem Olmaz
Dizileri
- 2001: Sultan
- 2013: Harem (konuk oyuncu)
Nihat Doğan Özlü Sözleri
- Biz bu okyanusta sadece bir damlayız.
- Ben akvaryumda yüzmem okyanusta yüzerim.
- Sen yanmasan ben yanmasam nasıl çıkar bu karanlıklar aydınlığa.
- Köre ne göre ne görene
- Nihat Doğan sakal gibidir. Kestikçe daha gür çıkar
- Biz bir aynayız. Kim bize nasıl bakarsa, bizde kendisini öyle görür.
- Biz veliler içerisinde deli, deliler içerisinde veliyiz.
- Benim memleketimin koyunları bile bir farklı bakıyor” deyip bir koyunu öpmesi uzun süre medyanın gündeminden düşmemişti.
- Önüme trilyarlar serseydiniz. Siz sahte okeyler size cok teşekkür ediyorum.
- Saygıda sıfır hatayla oynarım.
- İbrahim tatlıses televizyon kolpacısı. Yiyorsa “face to face” halleder.
- Davulun çıkardığı ses ve gürültü, içinin boşluğundandır.
- Bunlar varya bunlar, sahte okeyler.
- Benim gördüğüm bazı gerçekler bazı insanların kurduğu hayallerden daha gerçek.
- Biz bir ışığız bizim yanımıza gelen aydınlanır, uzaklaşan karanlıklaşır.
- Eğer ruhlarımızı ortaya koyacaksak, senin ruhun benim ruhumun önünde diz çöker tövbe ister.
- Ne demiştik; konuşan bir çoban, susan bir alimden çok daha hayırlıdır.
- Lâfa gelince esersiniz, icraata gelince pamuk şekersiniz.
- Dünyanın yenilmeyen tek ordusu zamandır.