Sağlık

Nazolabial Dolgu Nedir? Yan Etkileri ve Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

Nazolabial çizgi/oluk, burun bölgesinin her iki yanında yer alan kanatlardan başlayıp, ağız köşelerine dek ilerleyen  çizgiye/oluğa verilen isimdir. Normal şartlarda bebeklerde de görülen bu çizgi yaşlanmaya bağlı olarak belirgin bir hal alır. Bu nedenle de sıklıkla nazolabial dolgu uygulaması bu nazolabial alan üzerine uygulanır.

Nazolabial bölgede görülen bu derin çizgiler, bireyin yüzünde yorgun ve mutsuz bir surat ifadesi meydana getirir. Bu çizgilere aynı zamanda gülme çizgisi de denmektedir. Bunun sebebi ise çizgilerin gülme esnasında daha belirgin bir hal almasından kaynaklanmaktadır.

Nazolabial dolgu uygulaması nedir?

Nazolabial dolgu uygulaması,  konunun uzmanı olan kişiler tarafından,  nazolabial alan üzerindeki çizgi veya olukların uygun şekilde hyaluronik asit ile doldurulmasını içerir. Hyaluronik asit, yıkım gerçekleştiren bir madde olmayıp, enjeksiyon bölgesindeki dokuları eritmez tam tersi hücrelerin içerisine su çekilmesini sağlayarak hücrelerin, daha dolgun ve canlı olmasını sağlar.

Nazolabial dolgu uygulamasında nelere dikkat edilmelidir?

Uygulama sonrasında ilk 5-8 saat kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Uygulamanın gerçekleştirildiği gün ve ertesi gün ağır egzersizden uzak durulmalıdır. Aynı zamanda uygulamanın gerçekleştirildiği ilk 24-36 saat cilt üzerine asitli ürün temasından kaçınılmalıdır.  Uygulamayı takip eden 10 gün boyunca sıcak su, buhar ya da spa benzeri uygulamalara cilt maruz bırakılmamalıdır.

Nazolabial dolgu uygulaması kimlere yapılamaz ?

Bu uygulama, bağışıklık sistemi hastalıkları, şeker hastalığı, kanser hastalığı ve alerji hastalıklarına sahip kişilere yapılamamaktadır. Nazolabial dolgu uygulamasını doktorun onay verdiği kişiler yaptırabilmektedir.

Nazolabial dolgu uygulamasının kalıcılık süresi nedir?

Uygulamanın kalıcılık süresi 3 gün içerisinde görülebilmekte ve 9-18 ay süresince de devam etmektedir. Hyaluronik asit uygulamalarının kalıcılık süresi bireyden bireye farklılık gösterse de en kötü ihtimalle 9 ay boyunca kalıcılığı en iyi şekilde görülmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu