Kadın

Pırıl Pırıl Mobilyalar için Cilalama Nasıl Yapılır?

İnsanların en çok zamanını geçirdiği ve kendi alanı olarak özen gösterdiği evlerimizde, en önemli parçanın mobilyalarımız olduğunu biliyoruz. Özenerek ve severek seçtiğiniz mobilyalarınızın yıpranmış, eskimiş ve eski parlaklığını kaybetmiş olmasından dert yanıyorsanız mobilya cilası ile hem eskiyen görünümü yok edebilir, hem eşyaların ömrünü uzatmış olabilir hem de tozlanmayı büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Etkili bir cilalama işlemi için tüm merak ettiklerinizi yazımızda bulacaksınız.

 

Pırıl Pırıl Mobilyalar için Cilalama Nasıl Yapılır?

Mobilya Cilası Nasıl Yapılır?

Mobilya cilalama işlemine başlamadan öncesinde çevreyi kirletmemek adına önlem alınması gerekmekte, bunun için yere muşamba ya da gazete kağıdı sermek yeterli olmaktadır.

Cila sonrasında istenen sonuca ulaşmış olmak için mobilyaların temizliğinden emin olunmalıdır. Bunun için de sabunlu su ve toz bezi kullanılarak mobilyada genel bir temizlik yapılabilir ve çıkmayan lekeler terebentin kullanılarak çıkarılabilir. Suyu fazla kullanmak mobilya yüzeyine zarar vereceğinden bezi nemlendirmenin yeterli olduğu unutulmamalıdır.

Ahşap mobilya üzerindeki darbe hasarını düzeltmek için yüzeyi bir miktar suyla nemlendirebilir, tamamen kurumasının ardından zımparalama işlemine başlayabilirsiniz.

Pırıl Pırıl Mobilyalar için Cilalama Nasıl Yapılır?

Mobilya cilası nasıl yapılır sorusunun en temel adımlarından biri cila öncesi zımparadır. Ahşap için uygun bir zımpara kullanımıyla zemin zımparalanmalı, sonrasında yumuşak bir fırça ile ortaya çıkan tozlar tamamen temizlenmeli ve böylece yüzey cilaya uygun hale getirilmelidir.

Mobilya cilası için fırça seçerken kullanılacak olan ürünün metal içermemesine dikkat edilmelidir. Görünen ahşap lifleri ile paralel şekilde yapılan fırçalama esnasında olabildiğince hızlı olmaya özen göstermek gerekmekte, cilayı yapmadan önce tüm sıvı maddeyi hazır halde bekletmek gerekmektedir. Mobilyaların kesilen ve oyulan kısımları daha kolay kuruduğundan homojen bir görüntü elde etmek adına bu kısımların daha sonra cilalanması önerilir.

Mobilya cilası yapma esnasında tüm bölgelere eşit şekilde, dikkatli ve yavaş uygulama yapılmalıdır. Cila sonrasında mumlama, astar çekme, yağlama işlemlerinin uygulanmasıyla cila çok daha verimli bir hal alacaktır. Ancak cilalamanın karaçam türü haricindeki mobilyalarda etkili olduğu unutulmamalıdır.

Mobilyalar Nasıl Parlatılır?

Pırıl Pırıl Mobilyalar için Cilalama Nasıl Yapılır?

Mobilyalarınızı parlatmak için kimyasal ürünler yerine evde kendi doğal mobilya cilanızı hazırlamak istiyorsanız bunun için ahşap üzerinde parlatıcı etkileri bulunan bitkisel malzemeleri keşfedebilirsiniz.

Limon suyu ile mobilyaları silmek hem antiseptik ve antibakteriyel özellik sağlamakta,  hem de zeytinyağı ile karıştırılıp mobilyalara sürüldüğünde etkili bir mobilya cilası görevi görmektedir.

Çok yönlü bir diğer malzeme olan beyaz sirke ile mobilyaları sildiğinizde çok daha parlak bir görünüm elde edebilir, etkilerini artırmak adına yine zeytinyağı ya da başka bir cila türü ürünle karıştırabilirsiniz.

İçeriğinde bulunan tanik asit adlı bir malzeme sayesinde mobilya üzerindeki kalıntıları temizleyen siyah çay, demlenip soğuduktan sonra bir pamuk yardımıyla kolayca mobilyalara uygulanabilecek bir diğer doğal cila türüdür.

Mobilyalarınız gibi eskiyen tüm eşyalarınızı yenilemek için Eskiyen Eşyalarınızı Yepyeni Yapmanızı Sağlayacak 9 Pratik Bilgi yazımıza göz atmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu