1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?
Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Modern dönemin en büyük getirilerinden biri olan lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtaran konforlu bir yöntem. Peki, Lazer epilasyon nedir, nasıl yapılır?

A+A-

Çocukluğun son dönemlerinde çıkmaya başlayan, ergenlikte hayatı kabusa çeviren ve daha sonraki yıllarda da hayatımızın içinde olan istenmeyen tüylerden kurtulma yolu olan lazer epilasyon, son yıllarda çok popüler hale geldi. Özellikle yüzün bazı bölümleri, koltuk altı, bacak ve bikini bölgesinde oluşan istenmeyen tüyler kadınların ve erkeklerin ortak sorunu. Malum, bu tüylerden kurtulmak için bir adım atmak gerekiyor, aksi halde yaşlılık dönemine kadar bu tüyler başımıza bela olmaya devam ediyor.

İstenmeyen tüyleri yok etmek için kullanılan lazer epilasyon süreci, kişinin kıl yapısına ve kullanılan yönteme göre değişiyor. Bir çok kişi geçmişten bu güne tüylerden kurtulmak için ağda, jilet, cımbız gibi ağrılı yöntemleri denese de artık şanslıyız. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sadece 6 ay gibi kısa bir dönemde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün. O halde bizi bu baş belası sorundan kurtulan lazer epilasyon nedir, ne değildir, nasıl yapılır ve lazer epilasyon ücretleri ne kadardır gelin birlikte bakalım. İşte lazer epilasyon hakkında merak edilen sorular ve yanıtları…

LAZER EPİLASYON NEDİR?

Belli bir dalga boyundaki lazer ışığının kıl köklerine uygulanması ile birlikte yeni tüy çıkmasını engelleme yöntemine lazer epilasyon adı verilmektedir. Lazer epilasyon cihazı uzman kişiler tarafından kullanılmakta ve sadece tüy sorunu olan alanlara uygulanmaktadır. Bu işlemi yaptırmak için uzman olmayan kişilere başvurmak, bazı olumsuz sonuçlara daneden olabilir. Lazer epilasyon işleminde tüylerin yok olma süreci, kişinin kıl kökünün gücü, uygulayan kişinin uzmanlığı ve cihazın dalga boyu gibi bir çok etkene bağlı olarak değişiklik gösterir. Kıl kökleri her seansta biraz daha zayıflar ve zaman içerisinde çok cansız şekilde çıkar. 3 seanstan sonra ise kıllardaki zayıflama net olarak görülmeye başlar. Genelde 7 – 8 seans gibi kısa bir süre içerisinde tüyler yok olur ama bazen bu 10 ve daha fazla seansa kadar da sürebilir.

LAZER EPİLASYON NASIL YAPILIR?

Lazer ışını gönderen cihazlarla yapılan lazer epilasyon, başta da belirttiğimiz gibi uzman kontrolünde yapılmalıdır. Çünkü işlem sırasında belli bir hedef bölge vardır ve her atımın tüylerin köklerine yapılması şarttır. Lazer ışınları işlem sırasında cildin üzerinden geçer ve kıl kökünde bulunan foliküle ulaşarak tahrip eder.  Bu sayede kıllar bir sonraki seansa kadar daha cansız çıkar. İşlem bu şekilde tekrarlanarak sonunda tüylerin bitmesi sağlanır.

LAZER EPİLASYON KİMLERE YAPILIR?

Sadece kıl köklerine zarar veren bir uygulama olan lazer epilasyonun uzman kişiler tarafından uygulandığı sürece bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Hemen hemen bütün cilt tiplerine ve her yaşta kişilere uygulanabilen lazer epilasyonun yine de uzman kontrolünde uygulanması gerekir.

Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

LAZER EPİLASYON KİMLERE YAPILMAZ?

İstenmeyen tüyler konusunda oldukça güvenli ve konforlu bir yöntem olan lazer epilasyonun, bazı özel durumu bulunan kişilere ve bazı hastalara uygulanması doğru değildir. Bunlar;

Gebeler,

Gebelik şüphesi olanlar,

Kısırlık nedeniyle tedavi görenler,

Tüyleri kırmızı, sarı ve beyaz renk olanlar,

Az görünür, yumuşak tüylere sahip olanlar,

Hormon bozukluğu nedeniyle tedavi olanlar,

Açık yara ve cilt lezyonu olanlar,

Cilt kanseri olanlar veya şüphesi olanlar,

Solaryum ya da güneş nedeniyle teni bronzlaşanlar,

Güneşe direkt maruz kalmak zorunda olanlar,

Cilt soyma yöntemi ile yapılan peelingi son bir ay içinde yaptıranlar,

Roacutan’u son 6 ay içinde kullanmış olanlar,

17 yaşın altında olan ergenlere, henüz kanıtlanmış bir zararı bulunmasa da lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmez.

LAZER EPİLASYON SONRASI CİLT BAKIMI

Lazer epilasyonun ardından kişinin günlük hayatına devam etmesinde bir sorun yoktur. Lazer epilasyonun sonrasında yapmanız gerekenleri uygulamayı gerçekleştiren uzman size anlatacaktır. Genel olarak ilk gün banyo yapmamak önerilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.