
Kredi kartı kullanan kişilerin yakından bileceği üzere her ay kredi kartı asgari ödemesi hesaplanmakta ve ödeme mecburiyeti olan bir tutar olmaktadır. Kredi kartı asgari tutarının ne anlama geldiği ve nasıl hesaplandığı hakkında detaylı bilgileriyse yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Kredi Asgari Tutarı Nedir?
Kredi kartı üzerinden yapılan aylık harcamaların belirli hesaplamalar sonucunda ortaya konan minimum borcuna kredi asgari ödemesi denmektedir. Kredi kartının dönem içerisindeki borcunun en az ödenmesi gereken kısmı bu şekilde ifade edilir, bu ödeme zorunlu olup ödenmediği durumlarda hem kredi notu düşmekte, hem de gecikme uyarısı alırsanız kredi kayıt bürosunda işleme tabi tutulmaktadır.
Kredi Asgari Tutarı Ödenmediğinde Ne Olur?
Sizlere kredi kartı asgari tutarının ödenmediğine dair bildirim geldikten sonra borcunuza ait bilgiler kredi kayıt bürosuna gönderilmekte ve bu borcun üzerine kredi kartı gecikme faizi hesaplama sonuçları da eklenmektedir. Bu açıdan değerlendirilirse kredi kartı borcunun tamamı ödenmese dahi asgari borcunun ödenmesi oldukça faydalı olacaktır. Çünkü üç kereden fazla gecikme durumunda bankanız nakit kullanımınızı da kısıtlayacaktır.
Kredi Kartı Asgari Ödeme Borcu Kredi Notunu Etkiler mi?
Kredi notu için yapılan hesaplamalarda kredi kartı asgari ödeme borcu bilgileri göz önünde bulundurulur. Asgari ödeme gerçekleştiği takdirde bu durum sisteme otomatik olarak yansır ve kredi notunuzda olumsuz bir etkilenme olmaz. Asgari ödemeniz toplam borcunuzdan daha az olmasına rağmen gelirinizin borcunuza nispeten yüksek olduğunu göstermeniz halinde kredi çekme işlemlerinde notunuz etkilenmemiş olacaktır.
Kredi Kartı Asgari Ödeme Faizi Ne Kadardır?
Kredi kartına ait asgari borcun ödemesini yapanlar için 2018 senesi itibariyle ay içinde %1,84 oranında akdi faiz uygulaması bulunmaktadır. Kredi kartının gecikmesi haricinde en yüksek faiz oranı kredi akdi faizidir. TC Merkez Bankası tarafından belirlenen azami akdi gecikme faiz oranları, her 3 ayda bir yeniden açıklanır. Ancak yapılan bu üç aylık duyurularda sene içinde ciddi bir değişiklik görülmez.
İlginizi çekebilecek diğer yazılar:
- 2018’in En İyi Kripto Para Cüzdanları
- Zcash (ZEC) Nedir, Nasıl Alınır?
- Kripto Paraların Geleceği
- Monero (XMR) Nedir, Nasıl Alınır?
- Altın Mevduat Hesabı Nedir? Çeşitleri, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? Nasıl Açılır?
- Borsa Nedir? Borsaya Nasıl Girilir, Riskleri Nelerdir?
- IOTA Nedir? IOTA Nasıl Alınır?
- Forex’te Başarılı Olmanın Şartları
- Merkez Bankası Kredi Notu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
- Hesap İşletim Ücreti İadesi
- Döviz Yatırımları Hangi Piyasalarda Gerçekleştirilebilir? Döviz Yatırım Piyasaları