1. HABERLER

  2. NEDİR?

  3. Keçiboynuzu Pekmezi Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanımı ve Faydaları
Keçiboynuzu Pekmezi Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanımı ve Faydaları

Keçiboynuzu Pekmezi Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanımı ve Faydaları

A+A-

Kendisiyle aynı isimde bir meyveden elde edilen keçiboynuzu pekmezi, evde de üretilebilen farklı yerlerden hazır olarak da temin edilebilen oldukça faydalı bir gıdadır. Faydaları gibi kilo aldırıp aldırmadığı gibi etkileri de sıkça merak konusu olan keçiboynuzu pekmezi hakkında tüm merak ettiklerinizi aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Pekmezi limonla birlikte karıştırarak kullanmak Anadolu’da öksürük problemi olanlar için uzun zamandır uygulanan bir alternatif yöntemdir. Kansızlık tedavisi için de kullanılan bu karışım, şekeri düşenler ya da gebeler için de önerilir.

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları

Herkesin kullanımına uygun bir besin olan keçiboynuzunun faydaları yalnızca şeker hastalarının yüksek oranda şeker içerdiğinde dolayı dikkatli kullanılmasını gerektirmekle birlikte herkese şifa dağıtabiliyor. Çocuklar, hamileler, emziren anneler için önerilen bu besinin sağlıklı yetişkinlerin de gün içinde tüketmesi ve böylece ihtiyacı olan besin değerlerini desteklemesi iyi olacaktır. Yetişkin erkeklerinse düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi tüketmesi halinde varsa kısırlık sorununun çözümünü desteklediği görülmüştür.

Sütten 3 kat daha fazla kalsiyum içeren pekmezin akciğer kanserini %90 oranında engellediği düşünülmektedir. Tıpkı arı poleni gibi tansiyon ve kolesterol hastalarının rahatlamasını sağlayan bu besin içeriğindeki vitaminlerle özellikle kış aylarında grip gibi rahatsızlıklardan korur. Kansızlığa da iyi geldiği bilinen pekmezin öksürüğü yumuşatma ve balgam söktürme etkisi vardır.

Kabızlık ve ishal sorunları arasında dengeleyici özellik göstererek sindirim sistemine de fayda sağlayan pekmez, doping etkisi nedeniyle erkeklerin ilgisini çekmektedir. Guatr hastalıklarında kullanılan pekmez, vücuttan radyasyon ve viral hastalıkların da uzaklaştırılmasını sağlamaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.