1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Java Öğrenme Rehberi: Java'ya Nasıl Başlanır?
Java Öğrenme Rehberi: Java'ya Nasıl Başlanır?

Java Öğrenme Rehberi: Java'ya Nasıl Başlanır?

A+A-

Java programlama dili dünya çapında en yaygın kodlama dillerinden birisi. Dolayısıyla bir programlama kariyeri oluşturmak isteyenler için Java öğrenmek oldukça önemli. Aslında hepinizin kafasındaki soruyu iyi biliyoruz: Java öğrenmeye nereden başlanır? Yeni yazımızda programlama dünyasına adım atmak isteyenler için Java’nın temellerinden bahsediyoruz.

Java Öğrenme Rehberi: Java'ya Nasıl Başlanır?

Java Nedir?

Java’yı genel amaçlı, nesne odaklı ve C ile C++’a benzeyen bir programlama dili olarak düşünebilirsiniz. Buna rağmen C dillerine göre kullanımı daha kolay ve daha güçlü programlar yaratmanıza imkan tanıyor.

Java’yla ilgili daha ayrıntılı tanım ise 2000 yılında Sun Microsystems tarafından yapılmıştı:

[su_quote]‘Java basit, nesne odaklı, ağ meraklısı, yorumlanmış, sağlam, güvenli, nötr mimarili, taşınabilir, yüksek performanslı, çok iş parçacıklı ve dinamik bir bilgisayar dilidir.’[/su_quote]

Java Öğrenme Rehberi: Java'ya Nasıl Başlanır?

Java Öğrenmek: Temel İpuçları

Temelden Başlayın

Her şeyde olduğu gibi Java’da da temelden başlamak en iyi başlangıç noktası olacaktır. Java öğrenmeye doğrudan başlayabilir, internette yer alan sayısız online kaynağa göz atabilirsiniz. Birçok uzmanlık alanında olduğu gibi Java’ya da başlangıç biraz karmaşık olabilir. Eğer tamamen acemiyseniz yaptığınız kodlamalar hata verebilir ya da kötü gözükebilir.

Bu durumun şevkinizi kırmasına izin vermeyin ve aklınızda şunu bulundurun; herkes bir zamanlar aynı noktadan başladı. Azimle devam ederseniz başaracağınızın farkında olun.

Pratik Yapın

Eski bir klişe olsa da pratik yapmak her zaman işinizde kusursuzlaşmanızı sağlar. Eğer bol bol okumaz, eğitim videolarına göz atmaz ve yeteri kadar pratik yapmazsanız başarılı bir Java programcısı olma şansınız yok.

Neyse ki şanslısınız çünkü Java programlama pratikleri için özel yazılımlara ya da tesislere ihtiyacınız yok. Hemen hemen her şeyi evinizden devam ettirebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

Java Öğrenme Rehberi: Java'ya Nasıl Başlanır?

Algoritmanızı Dikkatlice Kurun

Bir algoritma ayarlamak için öncelikle Java’nın temellerini öğrenmeniz gerekiyor. Java pratikleri yaparken ilk günlerde kendiniz için problemler yaratacak ve bunları çözeceksiniz. Tüm bunlar öğrenme aşamasının bir evresi.

Düzenli Olarak Java Hakkında Okuyun

Şu anda olduğu gibi Java programlama hakkında yazılar okumak size büyük fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda bu kaynakların neredeyse tamamını internet ortamında bulabilirsiniz. Kaliteli programlama web sitelerini düzenli olarak ziyaret edin, Java’ya dair yeni gelişmelere göz atın.

Bu noktada ne kadar acemi ya da uzman olduğunuz da önemli değil. Online kaynaklar sizin için her zaman paha biçilemez olacaktır. Ek olarak Java programlama hakkındaki çevrimiçi topluluklara, forumlara da katılabilir ve diğer insanlarla fikir – bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz. Böylece takıldığınız noktalarda soru soracak kişiler de olur.

Java Öğrenme Rehberi: Java'ya Nasıl Başlanır?

Java Öğrenmek Ne Kadar Zor?

Aslında burada asıl sormamız gereken soru şu: geçmişten gelen programlama dili tecrübeniz var mı? Eğer yoksa ve tamamen bir acemi olarak başlıyorsanı Java’yı öğrenme süreniz de ona göre artacaktır. Fakat dediğimiz gibi bu gözünüzü korkutmamalı.

Tamamen yeni başladıysanız zamanınızı genellikle problemleri çözmekle geçireceksiniz. Java öğrenmek hızlı ya da yavaş olması gereken bir süreç değildir. Dolayısıyla çok fazla aceleci olmamanızı tavsiye ederiz.

Sun Microsystems tarafından yayınlanan eğitimler oldukça başarılı. İnternette de Java’ya dair okumanız gereken binlerce kaynak var fakat bir programcı aynı zamanda bol bol pratik de yapmalıdır. Okuma yaptığınız kadar pratiğe de önem gösterin ve ardından şu terimlerin ne olduğunu öğrenerek işe başlayın:

  • Variable
  • Branching
  • Loop
  • Array
  • Method
  • Class & Object
  • Static
  • Inheritance
  • Package
  • Interface
  • Thread

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.