1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İsilik Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?
İsilik Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

İsilik Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

A+A-

Kış aylarında soğuk havalardan dolayı nasıl ki farenjit hastalığı, nezle ve grip türü hastalıklara yakalanılıyorsa, yaz aylarında da aşırı sıcaklardan ötürü insanlarda isilik hastalığına yakalanılabilir. İsilikten kendinizi, çocukları ve bebekleri koruyabilecek bir takım yöntemler mevcuttur.

İsilik Nedir?

Vücutta ter kanallarının tıkanmasının sonucunda oluşan isilik, yaz aylarında sıcak havalarda ortaya çıkar. Çocuklarda ve bebeklerde sıkça rastlanılmaktadır. Ciltte açık gözeneklerdeki kanalların tıkanması sonucu kapandığı için deri döküntüleri baş gösterir. İsiliğin iki çeşidi vardır; bunlardan birisi kırmızı renkte içi su dolu bir bölgenin vücutta belirmesiyle, diğeri ise küçük su baloncukları şekilde kendini gösterir. En fazla da yeni doğmuş ve açık tene sahip sarışın bebeklerde görülür.

İsilik Tedavisi Nasıl Yapılır?

İsilik yetişkin bireylerde meydana geldiyse genellikle pek umursanmaz, ortalama 4 ila 5 gün içerisinde kendiliğinden geçer. İsilik olduysanız bölgeyi serin tutmalı ve sıkça duş almalısınız, ayrıca sabunları vücudunuzdan iyice durulamalısınız. Sabunlu bir şekilde kalan ciltlerde de isilik görülme oranı yüksektir. Bol bol su ve sıvı tüketmek tedavi süresince yardımcı olabilir. İsilik olan bölge aşırı derecede kaşınıyor veya ağrı yapıyorsa soğuk kompres uygulanabilir. Sıcak günlerde kalın, hava geçirmeyen polyster tarzı kumaşlardan yapılan giysiler giyinmemelidir. Bu tarz kumaşlar cildin hava almasını direk olarak engellediği için isiliğin oluşmasına neden olur.

Tuzlu deniz suyunun isiliğe çok iyi geldiği bilinir. Bu yüzden deniz kenarında ikamet edenler ve sürekli denizde yüzme imkanı olan kişilerde isilik düşük oranda görülmektedir. Ayrıca denizden bir miktar deniz suyu alıp isilik olan bölgeye uygulanabilir, denize girmeye gerek yoktur. Fakat küçük bebeklerde bu şekilde uygulama yaparken dikkat edilmelidir.

Çok ağır şekilde seyreden hastalıklarda ise doktor tavsiyesi ile isilik ilaçları ve kremleri kullanmanız gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.