Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Önemli Açıklamalar: Ciddi Savrulmalar Yaşadık Gelin Konuşalım

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin temel değerlerinin değiştiğini iddia ederek ciddi savrulmalar yaşandığını ve bir an önce konuşulması gerektiğini ifade etti.

30.06.2019 - 13:03
30.06.2019 - 14:43
Yorum Yap
1 dk okuma süresi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Ciddi savrulmalar yaşandığını belirten Ahmet Davutoğlu, cesaretle bazı meselelerin konuşulması gerektiğini dile getirdi. İstanbul seçimlerinde AK Parti’nin 800 bin oyla fark etmesinin nedeninin eylemde ve söylemde ciddi problemi olanlar olduğunu belirten Davutoğlu, bugüne kadar hiçbir niyetini ve düşüncesini saklamadığını ifade etti. Siyasi partilerin tavanda yaşanan bölünmelerinin ciddi anlamda sorun olmadığını ancak tabanda bir kayma varsa tehlikeli bir durumun ortaya çıktığını belirten Davutoğlu, yüzde 15’lik bir kitlenin başka yere doğru gitmesini hiç kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi. İstanbul seçimlerinde Cumhur ittifakının %44 oy aldığını hatırlatan Ahmet Davutoğlu, bu oyların yüzde 8 ile 10 arasında MHP’den geldiğini ve bu duruma bakılırsa AK Parti’nin oyunun yüzde 34’lere kadar düştüğünü söyledi.

Ne Yanlışlar Yaptık ki Bugün Bu Noktadayız

Artık susma vakti olmadığını belirten Ahmet Davutoğlu, hangi yanlışlar yapılarak bu noktaya gelindiğinin bir an önce belirlenmesi gerektiğini söyledi. Sadece birkaç kişinin ayrılması ile partinin çökmeyeceğini belirten Davutoğlu, tabandan büyük kitlelerin kopmaya başladığını ve bu işi durdurmak için bir an önce adım atılması gerektiğini dile getirdi. Bir an önce muhasebe yapmak için çağrıda bulunan Davutoğlu, yerel seçimlerde beka kaygısıyla hareket edip bu şekilde düşünmeyen herkesi terörist olarak ilan ettikten sonra bir sonraki seçimde İmralı’ya başvurmanın milletin vicdanından kopuş olduğunu öne sürdü.

Tüm Hakları Saklıdır. Aktif Kaynak Gösterilmeden Kopyalanamaz!
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

Hakkımızda

Aktuelbilgiler.com ziyaretçiler için hazırlanmış bilgi sitesi olup, nitelikli bilgiler sunmayı hedefleyen bir oluşumdur.

Sitemiz genel olarak geniş bir arşiv oluşturmak maksadı ile yayın hayatına başlayıp bilinenleri daha da detaylarına inerek son kullanıcıya ulaştırmayı hedeflemektedir. devamını oku

Aktüel Bilgiler © 2019 Tüm Hakları Saklıdır Gizlilik Politikası | Hakkımızda | Editör Başvuru | Künye | İletişim