
En İyi Chrome VPN Uzantıları
Google Chrome şu anda dünya üzerindeki en popüler internet tarayıcısı. Birçok kişi kullanıcı dostu özellikleri, stabil yönü ve güvenliği nedeniyle internette gezinirken Google’ın tarayıcısını kullanıyor.
Aynı zamanda Google Chrome, kullanıcılarına neredeyse sınırsız şekilde kişiselleştirme imkanı tanıyor ve programı tamamen ihtiyaçlarınıza uygun şekilde tasarlayabiliyorsunuz. Bunların arasında VPN uzantıları da yer alıyor. En iyi Chrome VPN’leri kullanıcılar tarafından merak konusu olurken, biz de istediği sitelere girmek isteyen kişiler için 2018 en iyi Chrome VPN uzantıları hangileri sorunuza yanıt arayacağız.
2018’in En İyi Chrome VPN Eklentileri
1. ExpressVPN
Google Chrome’daki en iyi VPN olarak da tanımlayabileceğimiz ExpressVPN’de 2000’in üzerinde sunucu ve 148 farklı sunucu lokasyonu bulunuyor. En fazla 3 cihazı birden destekleyen VPN eklentisi özellikle mobil uygulamalar için çok iyi çalışıyor ve sunucular herhangi bir problem çıkarmıyor.
ExpressVPN kullanıcılara kolay bir kullanım sunarken, tek eksiği ise uzantıyı masaüstü uygulamasını kurmadan kullanamıyor oluşunuz. Aynı zamanda rakiplerine oranla bir miktar daha pahalı fakat fiyatının hakkını da verdiğini söyleyelim.
2. Hotspot Shield
En hızlı VPN’lerden birisi olan ve ücretsiz 7 günlük deneme sunan Hotspot Shield Chrome VPN uzantısında 2500’ün üzerinde sunucu ve 25 farklı sunucu lokasyonu mevcut. 5 cihazı destekleyen Hotspot Shield’ı sadece birkaç basit tıklamayla kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.
Hem upload, hem de dowload hızları göz kamaştırırken, aynı zamanda 256-bit şifreleme tekniği kullanıyor ve devamlı güncel kalıyor.
Eksik yönleri ise ücretli sürümünün bir miktar pahalı olması ve konfigürasyon seçeneklerinin kısıtlılığı.
3. SaferVPN
700’ün üzerinde sunucuyla hizmet veren SaferVPN, fiyat-performans dengesini en iyi kuran Chrome VPN’leri arasında yer alıyor. 34 sunucu lokasyonu barındıran ve 2-5 arası cihaza hizmet veren SaferVPN’in 24 saatlik ücretsiz deneme sürümü de var. Böylece uzantının ne sunduğu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
SaferVPN ortalama üstü hızlarda çalışırken, bağlantı ise daima stabil olarak kalıyor. P2P desteği olmaması eksi yönleri arasında fakat fiyat konusunda tatmin edici bir eklenti.
4. NordVPN
Reklamsız, tehlikesiz bir internet deneyimi için bire bir olan NordVPN, 4500’ün üzerinde sunucuyla çalışıyor ve daima üst düzey hizmet veriyor. En hızlı Chrome VPN’leri arasında da gösterilen uzantı reklam ve malware yazılımları engellerken, aynı zamanda kullanıcı dostu bir yapıya ve basit arayüze sahip.
Kısa sürede alışıp performansından memnun kalacağınız NordVPN’in en büyük eksiği ise fiyatlarının ortalamanın üstünde olması. Fakat yine de önce ücretsiz sürümü deneyip sonra karar vermenizi öneririz.
5. Blockless
Yeni başlayanlar ve ilk kez VPN deneyecekler için tavsiye edebileceğimiz Blockless açıkçası çok fazla seçenek sunan bir uzantı değil. Buna rağmen tamamen ücretsiz plana sahip olması ve hızlı performans vermesi onu öne çıkarıyor.
Eğer sadece ara sıra VPN’e ihtiyacınız oluyor, sık kullanmıyorsanız ve ücretsiz VPN arayışındaysanız bilgisayarınızda Blockless’ı tercih edebilirsiniz.
6. TunnelBear
1000’in üzerinde sunucu desteği bulunan TunnelBear’ın da en büyük avantajlarından birisi tamamen ücretsiz plana da sahip oluşu. Fazlasıyla kullanıcı dostu olan ve kısa sürede alışabileceğiniz bu Chrome VPN’i ilk ay için 500MB veriyor.
Denedikten sonra devam etmek isterseniz de TunnelBear fiyatlarının pek çok diğer VPN’e nispeten daha ucuz olduğunu hatırlatalım. Tek eksiği ise uzun mesafeli lokasyonlarda performansın biraz yavaşlıyor oluşu.
Chrome’da Hangi VPN Daha İyi? Nasıl VPN Seçilir?
Chrome’da VPN kullananların açıkça iki amacı oluyor; birincisi internette gezinti yaparken gizliliklerini sağlamak, ikincisi ise ülkeler tarafından yasaklanan web sitelerine giriş yapmak.
Bu noktada şifreleme ve güvenlik kadar tabii ki performans seviyeleri de önemli. Dolayısıyla bu ikisini bir arada bulabileceğiniz en iyi 3 VPN servisi şu şekilde:
- Express VPN
- Hotspot Shield
- Safer VPN
Not: VPN’lerin ücretsiz sürümleri olsa da, her zaman en üst düzeyde verim alabilmek için ücretli planlara geçiş yapmak gerekir. Dolayısıyla devamlı, sık sık VPN kullanan biriyseniz bir miktar parayı gözden çıkarmanızı öneririz. Fakat yine de ücretsiz olarak kullanabileceğiniz alternatifler de var.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.