
Muğla’nın Dalaman ilçesinde kırsal Karaağaç Mahallesi’nde dün öğleden sonra başlayan orman yangını yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Gökçeovacık, Taşbaşı ve turizm cenneti Göcek Mahallesine kadar ulaşan yangın, korku ve paniğe neden oldu. Alevler nedeniyle tehlike altında kalan kırsaldaki Taşbaşı ve Kepez mahallelerinde oturan vatandaşlar tahliye edildi.
Kontrollü yangın çıkarıldı
Yangına orman ekipleri havadan ve karadan müdahale etti. Ancak havanın kararmasıyla birlikte helikopterler yangına müdahale edemedi. Alevlerin hızlı bir şekilde ilerlemesine karşı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri bir karar vererek karşı ateş uyguladı. Ekipler bu taktiği uygularken rüzgarın esiş yönüne göre kontrollü bir yangın çıkardı. Alevlerin bu sayede kesilirken villa tipi butik bir otelin önündeki barakadan zarar gördüğü öğrenildi. Rüzgarın hızının gece saat 03.00’te kesilmesi ile birlikte yangının ilerleyişi de durdu. Sabah saatlerinde helikopterlerin de yeniden havalanması ile birlikte yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.
Bakan Pakdemirli’de bölgeye geldi
Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Muğla’ya gelerek yangın bölgesini helikopterle havadan inceledi. Yangın hakkında gelecek olan şeklinde bulunan yetkililerden bilgi alan Pakdemirli daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Yangının Dalaman’da Bir tarlada çıktığını belirten Pakdemirli, ilerlemesine Kayadibi Mahallesi’nde devam ettiğini ifade etti. Dün itibarı ile göbek Kepez ve Taşbaşı mahallelerinde yangının ilerlemesini sürdürdüğünü dile getiren Pakdemirli, şu an itibarı ile yangının söndürüldüğünü ve vatandaşların evlerine geri dönmeye başladığını açıkladı. Kendisinin yurtdışında olduğunu ancak yangını çıkmış anından itibaren bilgi aldığını belirten Pakdemirli, akşam saatlerinde helikopter uçuşu olmadığı için yangını söndürmek de güçlük çektiklerini sabah saatlerinde can ve mal kaybı yaşanmadan yangının tamamen söndürüldüğünü dile getirdi.