
Çiçeklerin Solmaması İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Çiçekler topraktan kökleriyle aldıkları besin ve su alışverişini odun boruları ve soymuk boruları adı verilen sap kısmında yer alan borularla gerçekleştirirler. Bu sayede toprağa bağlı olan bitkiler uzun süre canlılıklarını korurlar. Fakat köklerinden koparılmış halde getirilen çiçeklerin daha uzun süre solmadan ya da çürümeden, canlılığını koruyabilmesi için yapılabilecekler nedenleriyle birlikte aşağıda yer almaktadır.
Çiçeğin yeteri kadar su aldığına emin olun. Bu aşamada çiçek ilk 2-3 gün boyunca çok fazla suya ihtiyaç duyacağı için vazo içerisinde yeterli miktarda suyun olup olmadığını kontrol etmek gerekmektedir. Vazonun en az ¾’ü temiz suyla doldurulmalıdır.
Çiçeğin dallarını 2-3 günde bir kesmeyi ihmal etmeyin. Çiçeğin suya giren sağ kısımlarının uçlarında suyla temasından kaynaklı yosun ve küf meydana gelecektir. Bu oluşumlar çiçeğin beslenmesi üzerine olumsuz etki edeceği için bunlardan kurtulmasına yardımcı olmanız gerekmektedir. Bunun için de 2-3 günde bir sapların uçlarından çiçeğinizin sap uzunluğuna göre diyelim ki 30 cm uzunluğunda yabani gülleriniz var o halde 2-3 günde bir saplarından 5 cm keserek yenilenmesini sağlarından beslenebilmesini sağlayabilirsiniz.
Direkt gün ışığına koymayın. Çiçekler, çok sıcak ortamlardan memnun olmazlar. Onlar için daha soft gün ışığı daha yararlı olacaktır. Bu nedenle çiçek demetini aydınlık diye tabir edebileceğiniz fakat çiçeklerin üzerine doğrudan güneş gelmeyecek alanlara koyabilirsiniz. Bu konum onun ortama uyumunu ve yaşam kalitesini arttıracaktır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.