Haber

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel: VIP Krizi İmamoğlu’na Yüzde 4 Oy Kazandırdı

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, 23 Haziran seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Ordu’da yaşadığı VIP olayının oyları olumlu etkilediğini söyledi. Adıgüzel açıklamasının devamında KONDA araştırma şirketi tarafından yapılan anket çalışmalarının sonucuna göre Ordu Valisi ve Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan bu krizin İmamoğlu’na yüzde 4 oy kazandırdığının ortaya çıktığını dile getirdi.

Günlerce Konuşulmuştu

23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu Ordu’ya gitmiş buradan İstanbul’a döndüğü sırada ordu-giresun Havalimanı’nın VIP geçişini kullanmak istemiş, ancak Ordu Valisi Yavuz izin vermemişti. Havalimanında başlayan tartışma sırasında Ekrem İmamoğlu, Vali Yavuz’a “İt” demiş ve uzun süre bu konu gündemde kalmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendiren Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel, 5 Haziran tarihinde yaşanan bu olayın millet ittifakının adayına artı puan yazdırdığını iddia etti.

Terfi Almak İçin Yaptı

Milletvekili Mustafa Adıgüzel açıklamasının devamında, Ordu Valisi’nin bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yanlış yönlendirdiğini iddia ederek daha önce bu olaya ilişkin Soylu’dan talimat aldığını söylediklerini fakat artık Vali Yavuz’un bu olayı talimatla yapmadığını bildiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarifi alabilmek umuduyla bu olayı fevri hareketlerle valinin yaptığını öne süren Adıgüzel, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanının yanlış yönlendirilerek bu olayın içine dahil edildiğini öne sürdü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu