
Çenede Çıkan Sivilcelerin Nedenleri Nelerdir? Ne Yapılmalıdır?
Yüzde oluşan sivilcelerin genelde en can sıkıcı ve en sık tekrarlayanları çene bölgesinde çıkmaktadır. Cildin T bölgesinin uç kısmı olan çene, yağlanmaya en meyilli yer olup, iltihaplı, ucu beyaz ya da iğne ucu gibi minik şekillerde sivilceler olabilir. Siz de çenede çıkan sivilcelerin nedenleri ve nasıl tedavi edilebileceği hakkındaki bilgileri aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Çenede Çıkan Sivilcelerin Nedenleri Nelerdir?
Çene ve çevresinde bulunan cilt dokusunun gözenekleri geniş bir yapıda olması, bu bölgenin yağlanma ve sivilce oluşumuna daha meyilli olmasına yol açar. Çenede tekrarlayan sivilcelerin nedenleri ise kısaca şu şekilde sıralanabilir:
- Ergenlik, regl, gebelik gibi dönemlerde yaşanan ani hormonal değişimler
- Kentsel bölgelerde yaşayanların maruz kaldığı hava kirliliği ve tozlar
- İşlenmiş ve rafine edilmiş yağlı besinler tüketmek
- Cilde uygun olmayan çeşitte ya da uygun fiyatlı olması nedeniyle alınan kalitesiz kozmetik ürünleri
- Düzenli cilt bakımına gereken önemin gösterilmemesi
- Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklara sahip olmak ya da sigara dumanı gibi gözenek tıkayıcı etmenlere maruz kalmak
Sivilcelere neden olan besinleri öğrenmek için En Çok Sivilce Yapan 6 Yiyecek yazımızı incelemeyi unutmayın.
Çenede Çıkan Sivilceler İçin Ne Yapmak Gereklidir?
Her cilt probleminde olduğu gibi çene bölgesindeki sivilceler için tedavi bulmak adına bir uzmana danışılması en doğru karar olacaktır. Bu bölgede oluşan sivilcelerin direncinin ve yoğunluğunun bir uzman tarafından belirlenmesi doğru tedavinin belirlenmesi için önemlidir.
Cilt uzmanının görüşleri ve tedavisine ek olarak evde uygulayabileceğiniz destekleyici bakım kürleri de mevcuttur. Çenede çıkan sivilce için bitkisel çözüm arayanlar için derlediğimiz tariflere göz atalım.
Çenedeki Sivilcelere Buhar Banyosu
Buhar banyosu yalnızca evde değil en profesyonel kliniklerde bile cilt bakımının başlangıç aşamasıdır. Çünkü gözenekleri açan ve ölü deri katmanlarını yumuşatarak arındırmayı kolaylaştıran buhar banyosu sayesinde sivilce ve siyah noktalardan daha kolay kurtulmak mümkün olmaktadır.
Çenedeki Sivilcelere Domates Kürü
Domatesin içeriğinde bulunan antioksidanlar ile A, B ve C vitamini sayesinde sivilcelerin doğal bir şekilde kurutulması mümkün olmaktadır. Enflamasyonu önleme etkisiyle domatesi bir bakım ürününe dönüştürmek için önce domatesin kabuğunu soyup püre haline getirin ve çeneye sürün. Maske kuruyunca ılık suyla durulamanız işlemi tamamlamak için yeterlidir.
Çenedeki Sivilcelere Muz Kabuğu
Cildinizi iyice temizlediğinize emin olduktan sonra muz kabuğunun iç kısmıyla, kabuk kararana kadar dairesel hareketlerle sivilceli bölgeyi ovmak, yalnızca sivilcelerin değil, ciltteki sivilce izleri için çözüm olarak da yardımcı olur. Etkilerini görebilmek için bu kürü bir hafta boyunca her gün uygulamaya özen göstermelisiniz.
Çenedeki Sivilcelere Limon Suyu
Cildinizi temizledikten sonrasında limon suyunu tonik olarak kullanıp bir pamuk yardımıyla sivilceler üzerine uygulamak çenede iltihaplı sivilce sorununa çözüm olacaktır. Limonun asit oranı yüksek olması nedeniyle cilde gerginlik ve gözenek sıkılaştırıcı etki de vereceğini unutmayın.
Çenedeki Sivilcelere Gül Suyu
Her cilt tipindeki bireyin rahatlıkla uygulayabileceği gül suyu, sivilceleri kuruturken cildi yumuşatarak arındırır. Bir pamuk üzerine damlatıp tonik şeklinde uyguladığınız gül suyu sayesinde cildiniz anında daha temiz ve neme doygun olacaktır. Gül suyunun cilde faydaları için Gül Suyunun Cilt için Yararları: Cilt Temizliği için Gül Suyu Kullanımı yazımızı incelemeyi unutmayın.
Çenedeki Sivilcelere Karanfil
Antibakteriyel bir madde olan karanfil bitkisi, kaynamış su içerisinde demlendiğinde sivilcelerle savaşınızda en iyi yardımcılarımızdan biri halini alır. Dilerseniz karanfili havanda ezerek macun kıvamına getirip direkt sivilce üzerine uygulayarak da sonuç alabilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.