1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bebeklerde Bağışıklık Sistemi Ne Zaman Gelişir? Nasıl Güçlendirilir?
Bebeklerde Bağışıklık Sistemi Ne Zaman Gelişir? Nasıl Güçlendirilir?

Bebeklerde Bağışıklık Sistemi Ne Zaman Gelişir? Nasıl Güçlendirilir?

A+A-

Vücudun hastalıklara karşısında korunmasını sağlayan özel bir sistem olan bağışıklık, dünyaya gelen savunmasız bebekler için ekstra önem arz eden bir savunma mekanizmasıdır. Hamileyken n kordon aracılığıyla, doğum sonrasında ise emzirerek bebeklerini koruyan anneler için ilk 2 yaşına kadar, dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Virüs ve hastalıkları uzak tutmak için bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirme hakkında tüm bilgileri aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Bebeğin Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Şüphesiz bebeklerin bağışıklığını güçlendirme için en önemli şey minimum 2 yaşına kadar anne sütü almasıdır. 1 yaşına gelmiş olan bebekler için anne sütüne ek olarak besinlere başlanmalıdır. Bu besinler, bebeklerin bağışıklığını desteklemede bir diğer önemli unsuru oluşturmaktadır.

Bebeklerin bağışıklığı ne zaman gelişir, sorusunun yanıtı dünyaya gelişiyle başlayıp 2 yaşına kadar devam eden bir süreçle cevaplanabilir. Bu süreçte beslenmenin yanı sıra uyku düzeni de ekstra önem arz eder.

Bebeklerin Bağışıklığını Güçlendiren Besinler

Ek gıdalara geçişle birlikte bebeklerin beslenmesinde E, A, B6 vitaminleri ve folik asit ağırlık kazanmalıdır. Yumurta içinde ve sütün yağında bol miktarda bulunan bu bileşenler sayesinde kızamık gibi çocukluk dönemi hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalıkla savaşılabilir.

1 yaşından sonra kahvaltıda ezilmiş halde verilen haşlanmış yumurta, ve emmeyi önlemeyecek miktarda pastörize süt vermek yeterli olacaktır. Bebeğin aldığı besinler emmeyi reddetmesine yol açıyorsa, kahvaltıdan sonraki birkaç saat beklenmeli ve öğle yemeğine ek olarak  çay bardağı kadar ılık süt verilmelidir.

Bebeklerde Bağışıklık Sistemi Ne Zaman Gelişir? Nasıl Güçlendirilir?

Bebeklerin bağışıklığını güçlendiren bitkiler arasında domates, zeytinyağı, brokoli, ıspanak ve kivi yer alır. E vitamini açısından zengin olmasıyla bilinen bu besinler aynı zamanda antioksidan içeriğiyle haşlanarak yendiği takdirde bağışıklığı büyük ölçüde destekler. Hasımsızlık sorunu gelişmemesi adına besinleri küçük parçalara ayırarak bebeklere vermek gerektiği unutulmamalıdır.

Mevsimine uygun şekilde tüketilen taze meyve ve sebzeler, bebeklerde bağışıklığı desteklemek için verilmesi gereken C vitamini ihtiyacını karşılamanın en doğru yoludur. Bu besinleri bebeklerin gün içinde 2 ila 3 porsiyon alması yeterli olacaktır.

Folik asit açısından zengin bir diğer besin grubu baklagiller olmakla birlikte bu bileşeni içeren diğer besinler yeşil ve yapraklı sebzelerle tahıllar olmaktadır.

B6 vitaminini verebilmek  adına kırmızı et, tavuk ve balık da bebeklere iç rahatlığıyla yedirilebilir.

Bebeklerin Bağışıklığını Güçlendirmek için Uyku Düzeni

Bebeklerde Bağışıklık Sistemi Ne Zaman Gelişir? Nasıl Güçlendirilir?

 

Sağlıklı bir gelişim için vücudu kaliteli ve yeterli uykuya koşulsuz bir ihtiyacı vardır. Bebek bağışıklığının gelişmesi evresinde uyku düzeninin oturtulması ve yaşa uygun yeterli uykuya izin verilmesi gerekmektedir.

Bebeğin konforlu ve sessiz bir ortamda, yeterli sıcaklık içerisinde ve uygun kıyafetlerle uyuması, uykudan gerekli verimi alarak gün içinde daha güçlü olması için şarttır. Bebeklerin Daha İyi Uyuması için Tavsiyeler yazımızda konuyla ilgili ihtiyacınız olan bilgileri bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.