Asitli içeceklerin hiç duymadığınız zararları

Günümüzde asitli içecek tüketimi neredeyse su yerine tüketilmeye başlanmıştır ve aşırı derecede artmıştır. Uzmanlar, insan vücudunun sadece suya ihtiyacı olduğunu sık sık belirterek, sıvı ihtiyacını karşılamak kafeinli içeceklerden değil su tüketilmesini söylüyor. Ayrıca asitli içecekler aşırı şeker içerdiği için sağlığa büyük zararları var. İçeriğinde hiçbir şekilde besleyici ve faydalı bir besin bulunmuyor. Üstelik kalp hastalıkları, diş çürüğü, obezite ve osteporoz gibi birçok ciddi hastalıklara neden oluyor. Asitli içecekler özellikle çocuklarda büyük tehlikelere yol açabiliyor. Bu tür renkli ve yapay içecekler çocukların gelişimini olumsuz etkileyerek, ileri ki yaşlarda hastalıklara zemin hazırlıyor. Bunlar asitli içeceklerin bilinen zararlarından, bu yazımızda asitli içeceklerin hiç bilinmeyen zararlarını derledik.
Asitli içeceklerin zararları
Günde 2 kutu asitli içecek içtiğimiz takdirde hücrelerimizi 4,5 yıl yaşlandırmış oluyoruz.
Günde 3 bardaktan fazla asitli içecek tüketen kadınlarda rahim ve yumurtalık kanser oranı riski daha fazladır.
Meyve aromalı asitli içecek tüketenlerde ise karaciğer yağlanması daha fazla görülmüştür.
Yapılan araştırmalara göre gün de birden fazla asitli içecek tüketen kız çocuklarında adet kanamasının yaşıtlarına göre daha erken başladığı kanıtlanmıştır.
Yine günde 2 bardak asitli içecek tüketmek tat alma duyunuzu olumsuz etkileyerek, şeker bağımlısı olmanıza sebebiyet verir.
Asitli içeceklerin en çok tüketilen seçeneği olan ve en zararlısı kola kemiklerinize birçok hasar verir. Kolanın içinde bulunan aşırı asit kemiklerinizde ki mineral yoğunluğun azalmasına sebep olur.
Çocukların da asitli içecek tüketmesi son derece zararlıdır özellikle mide ağrısına ve bağırsak rahatsızlığına neden olur.
Asitli içeceklerin yetişkinlerin midesine de büyük zararları vardır. Örneğin, asitli içeceklerin içinde bulunan karbonik asit midenin gaz ile dolmasına neden olur ve kişinin şişkinlik hissine sebebiyet verir.
Asitli içeceklerin içinde bulunan bolca şeker, dişlere zarar verir. Dişlerin çok çabuk çürümesine ve sararmasına neden olur.