1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Olmalıdır?
Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Olmalıdır?

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Olmalıdır?

A+A-

Sağlıklı ağız ve dişler, bir çocuğun sağlıklı yaşamının önemli bir parçasıdır. Bazı yetişkinler çocuklarının diş bakımına ihtiyacı olmadığı düşüncesine kapılmakta fakat bunun çok yanlış bir tutum olduğunun farkında değillerdir. Yetişkinler gibi, çocukların da küçük yaşlarda diş bakımı alışkanlığı edinmesi gerekmektedir. Böylelikle yetişkin birer birey olduklarında, daha sağlıklı dişlere sahip olabilir,ağız ve diş sağlığı problemleri ile çok daha geç karşılaşırlar.

Çocuklarınızın güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olması ve sağlıklı bir şekilde gülümsemesi için; erken yaşlarda çocuklarınıza diş bakımı alışkanlarını kazandırın.Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Olmalıdır?Küçük yaştaki çocukların ve yeni diş çıkaran bebeklerin, dişleri çürüme riski altındadır. Bebeklerde ve küçük çocuklarda diş çürümesi genellikle biberon kullanımına bağlı olarak ortaya çıkar. En sık üst ön dişlerde oluşur ve diğer dişlerini de etkileyebilir. İyi haber ise; küçük yaştaki çocuklarda diş çürümesini engelleyebilecek olmanızdır. Çocuğunuzun ağız ve diş bakımı alışkanlıklarını erken yaşlarda kazandırarak, diş çürümelerinin önüne geçebilirsiniz. Çocuğunuzun dişlerinin çürümesini önlemek ve sağlıklı gülümsemesi için diş bakımını aksatmayın ve 5 yaşından itibaren çocuklarınızı düzenli olarak çocuk diş hekimine götürerek, ağız ve diş sorunlarını erkenden önleyin.Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Olmalıdır?Küçük çocuklarda diş temizliği

Doğumdan birkaç gün sonra, temiz ve nemli bir bez ile yeni doğanın diş etlerini silerek, ağız ve diş bakımını yapabilirsiniz.

3 yaşından küçük çocuklar için, anne ve babaları pirinç tanesi büyüklüğünde florürlü diş macunu kullanarak çocuklarının dişlerini fırçalayabilirler ve çocuklarına diş fırçalama eğitimi verebilirler. Sabah ve akşamları olmak üzere çocuğunuzun günde iki defa dişlerini fırçalama alışkanlığını kazanmasını sağlayın. Bu süreçte çocuğunuz dişlerini fırçalarken sürekli kontrol edin ve diş macununu aşırı miktar kullanımına engel olun.

3 ila 6 yaş çocuklarda florürlü diş macununu bir bezelye büyüklüğünde miktarda kullanabilirsiniz. Çocuklarınızı sürekli gözetleyin ve diş macununu yutmaması için hatırlatmalar yapın.

Kendi diş sağlığınıza özen gösterdiğinizi fark etmesini sağlayın. Asla ağız bakımınızı aksatmayın.

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Olmalıdır?

Fırçalama Teknikleri Nasıl Olmalıdır?

  • Diş hekimleri tarafından önerilen florür içeren diş macunundan yalnızca bir bezelye büyüklüğünde kullanın. Çocuğunuzun bu diş macununu yutmasına asla izin vermeyin.
  • Yumuşak kıllı diş fırçası kullanarak, öncelikle plakların çok biriktiği alan olan diş iç yüzeylerini dikkatlice  ileri ve geri yaparak fırçalayın.
  • Bütün dişlerin dış yüzeylerini özenle ve nazikçe temizleyin.
  • Her dişin çiğneme alanını fırçalayın.

Bu aşamadan sonra belirli periyotlarda diş hekimine muayene ettirmeyi ve süreci yakından takip etmeyi ihmal etmeyin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.