
8 Adımda Çakra Nasıl Dengelenir?
1-Kök Çakra
Kuyruk sokumunun ucunda bulunan kök çakra, dünyayla iyi ilişkiler kurmayı sağlamaktadır. Kök çakrası açık olduğunda, dünya üzerinde meydana gelen değişimlere daha hızlı adapte olunur. Kendine güven duygusunun azaldığı zamanlard,a kök çakra düzenli işlememektedir. Güçlendirmek için, çıplak ayakla toprakta yürünebilir. Çakra'nın rengi kırmızıdır.
2-Sakral Çakra
Mide çakrası olarak da bilinen sakral çakra, göbeğin 2 parmak kadar altındadır. Başta yaratıcılık olmak üzere, sosyal yaşamımızın düzenli olmasını sağlamaktadır. Zihinsel aktivitenin çalışmasında da etkili olan bir çakradır. Dengesizliğinde kişide, huzursuzluk, mutsuzluk, konsantrasyon eksikliği ve sosyal ilişkilerden uzaklaşma görülmektedir. Çakra'nın rengi turuncudur.
3-Solar Pleksus Çakra
Güneş sinir çakrası olarak da bilinen solar pleksus çakra, gücü temsil etmektedir. Sarı renginde olan bu çakra, kişinin kendinden emin olmasını sağlamaktadır. Solar çakrası düzgün çalışmayan bir kişi, egolu, empati yapamayan ve depresif olmaktadır.
4-Kalp Çakra
Kalp çakrası, kalbin yanında bulunmaktadır. Bu çakra'nın renk frekansı yeşil ya da pembedir. Birlik bilincinin kuvvetli olmasını kalp çakrası sağlamaktadır. Dengesiz çalıştığında kişi sevgisiz ve katı biri olmaktadır. İç huzurun ve sevginin ana kaynağı olan bu bölgenin düzenli çalışması sayesinde, kişi hayata ve insanlara karşı her zaman olumlu yaklaşabilmektedir.
5-Boğaz Çakra
Boğaz çakra, boğazda bulunup mavi renkte frekansa sahiptir. Kişinin çevresiyle daha rahat bir şekilde iletişim kurmasına yardımcı olmaktadır. Kişi düşüncelerini daha kolay şekilde ifade etmektedir. Fazla çalıştığında, kişi dedikoduya yönelerek enerjisini boşa sarf etmektedir.
6-3.Göz Çakrası
Alnımızın ortasında bulunan 3.göz çakrası, mor renktedir. Dengeli çalıştığında, kişi kendini farkında olan, güçlü sezgilere sahip bir birey olmaktadır. Beynin düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Fazla çalıştığında, kişinin aşırı hayal kurmasına neden olur. Az çalışan bir kişide, maneviyat duygusunda eksilme görülmektedir.
7-Taç Çakra
Kafanın tepe noktasında bulunan taç çakrası, gökyüzüne bağlı bir enerji noktasıdır. Yüksek benliğin gelişmesine yardımcı olan bu çakranın dengeli çalışması sayesinde, kişi hayat amacını bulmaktadır. Aşırı çalışması sonucu kişi kendi için bir şey yapmayı istememektedir. Az çalışması sonucunda kişi yaşamın anlamsız görmeye başlar.
8-Çakra Dengeleme
Çakraların dengelenmesi için, bileşik kalplar yasası kullanılmaktadır. Burada amaç, enerjinin fazla olan bölgeden az olan bölgeye geçişini sağlamaktır. Öncelikle eller adım adım her çakranın üzerine konarak, o bölgedeki enerji hissedilmektedir. Bu aşamada nefes alıp vermenin düzgün yapılması gerekmektedir. 1-6, 5-3, 3-4 çakralarının dengelenmesi gerekmektedir. İyi bir dengelemenin sağlanabilmesi için, hayal gücü ile çakraların renklerinin hayal edilmesi gerekmektedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.